ČELSIJEVO BESOMUČNO TROŠENJE NEMA KRAJA Dogovoren "novi Mesi" za 65 miliona evra

12:02 | 19-05-2024

Fudbal 0

"Plavci" okupljaju najveće talente sveta.

Estevao

Pre malo više od dve godine su američki vlasnici, predvođeni Todom Bolijem, preuzeli Čelsi u koji su od tada ulupali preko milijardu evra! I tu nemaju nameru da stanu.

Ideja dvostrukog šampiona Evrope je da okupi najveće talente sveta i u tu svrhu su spremni da nastave besomučno da troše.

A tim je daleko od borbe za trofeje. Čak je i Liga šampiona gotovo misaona imenica za Čelsi. Tako je bilo ove sezone. Deluje da će tako biti i narednih.

Međutim, smatraju "plavci" da će do novih visina da ih dovede 17-godišnjak iz Palmeirasa Vilijan Estevao za kojeg su spremni da plate čak 65.000.000 evra!

Transfer je maltene već utanačen. Čeka se samo potpis predsednika brazilskog velikana kako bi se krenulo u papirologiju.

Ono što se sigurno zna je da će Čelsi fiksno platiti 40.000.000 evra. Ostatak će Palmeiras dobiti u "lakim" bonusim vezanim za učinak igrača.

Pride će Čelsi da plati i sve takse za ovaj transfer tako će Palmeirasu sav uplaćeni novac ostati u neto iznosu.

Što se tiče samog ugovora Estevaa on će parafirati saradnju do 2032. godine i tek se od 2025. godine preseliti u London.

Zbog godina, ranije i ne može i ideja Čelsija je da ga odmah ostavi u prvom timu pošto ga na "Stamford Bridžu" smatraju generacijskim talentom.

Uistinu, 17-godišnjeg Vilijana Estevaa zovu "novi Mesi". Preciznije "Mesinjo" pošto je Brazilac, ali shvatate poentu.

Odlikuju ga brzina, dribling i veštine. Nešto slično Vinisijusu žunioru i Rodrigu iz Real Madrida. Nadaju se u Čelsiju da će i Vilijan Estevao biti jednako produktivan kao nešto slavniji sunarodnici.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading