OPŠIRNA KONFERENCIJA MILOJEVIĆA: O Krasou i Kataiju, pojačanjima za narednu sezonu...

21:44 | 20-04-2024

Fudbal 0

Trener Crvene zvezde sa javnošću podelio utiske sa derbija.

Vladan Milojević
Alo/ Marko Metlaš

Počeo je Milojević sa vrlo opširnom analizom utakmice.

- Rekao sam da će biti drugačija utakmica nego prethodna i tako je i bilo. Imalo je šta da se vidi. Dobro je bilo što smo videli ceo program sa puno golova u Kragujevcu i Bačkoj Topoli. Mogu da budem zadovoljan. Čestitao sam igračima, kao i crno-belima. Borili su se. Kada se igra ovakva utakmica... Opet smo nešto jurili. Derbi utakmice su mečevi evropskog nivoa. Jako je teško. Imali smo snage i verovali smo do poslednjeg trenutka. Rekao sam im na poluvremenu da nemamo pravo da odustanemo i da se borimo. Mislim da smo kroz posed dosta kontrolisali meč. Imamo problem da postignemo gol. Imali smo dosta klasičnih šansi. I to je bit i treniranje fudbala - da postignete pogodak. Mogli smo da imamo prednost i onda bi Partizan morao da juri i ostavlja nam prostor. A mi smo došli u obrnutu situaciju. Iz neke dve naše gluposti primamo golove. Ne znam iz kog razloga. To moramo da analiziramo. Na ovakvom nivou to ne sme da se dešava. To je ipak fudbal, živa igra, zasluženo smo pobedili. Već sutra imamo trening i čeka nas meč u sredu koji je jako bitan za nas. Možda i najbitnija za nas. Ponovo igramo protiv Partizana i čeka nas odmor i priprema meča.

Upitan je bio Milojević za silne promašene šanse Zvezde na utakmci.

- Slažem se sa vama. Napomenuo sam i drago mi je da stvaramo šanse. Nestvarno. Ima tu svega. I nedostatka koncentracije i brzina odluke... Očigledno je da to nije stvar psihologije. Radimo to i na treningu. Ja hoću da verujem da nas neće. Ne znam na drugačiji način da objasnim. Bukari sigurno nije hteo da ne da gol. Bio je vidno potresen zbog toga na poluvremenu. Bilo mu je krivo. Zagrlio sam ga i rekao mu da idemo dalje. Uvek sam ja kao trener - krivac. Ipak, Osman je iznudio penal. Šerif je dao gol... Idemo dalje. Nadam se da ćemo u narednim mečevima imati više sreće. Imali smo 24 šuteva na gol, oni četiri. Imali smo 78% poseda lopte...Ne bavim se statistikom, ali se vidi da su to neke stvari... Stvar je u tome što mi imamo plan igre. Ali, živa je igra. Igrači donose odluke. Nekada su one i loše i da radimo na tome da to ispravimo.

Vratio je trener srpskog šampiona film u prošlost.

- Nemam zamerke. Nema favorita u derbiju. Moj stav je da nije važno ko ima koliko budžet. Može da bude prividno, ali to ne može da postoji. Bio sam davno akter meča kada je Partizan imao 30 bodova razlike neke 1990. godine. Igrao se Kup, ali to ne postoji. Isto je kao i kada igraju Inter i Milan ili Barselona - Real Madrid... Dominirali smo, ali smo u trenutku kada primimo gol nailazili na organizovanu odbranu Partizana. Stručni štab crno-belih je izašao sa dva zadnja vezna. Severina je jako brz. Imaju gore izuzetne igrače. Jako je to opasan tim iz kontranapada. Mnogo prostora smo ostavili u odbrani. Imali smo neke loše odluke, ukrali su nam loptu na 16 metara, rešili su nespretno i da je tada Partizan postigao gol po nas bi bilo to teško.

Nije želeo Milojević da komentariše suđenje.

- Neću to da komentarišem. Hajde da pričamo o fudbalu. Nemam komentar i na tome ću da stanem.

Vladan Milojević Alo/ Marko Metlaš
 

 

Nahvalio je trener Zvezde i rivala.

- Manjak energije ili ne. Hajde da budemo krajnje iskreni. To nije manjak energije. Partizan je došao u lošem bodovnom trenutku. Sa svim problemima koje imaju. Došli su ovde da ne izgube ili da pobede. Ali, to je dobro. Borili su se, igrali požrtvovano. Imaju crno-beli ogroman potencijal u napadu. Planirali su da daju gol. Kontrolisali su meč igrajući na kontranapade. I to je okej. Gore su pustili igrače iza lopte. Bili su disciplinovani. Mi smo promašili i to tako ide.

Milojević se osvrnuo i na situaciju sa Aleksandrom Kataijem i produžetak ugovora.

- Katai je veliki profesionalac. Legenda kluba, plemenit i dobar fudbaler. Voleo bih što duže da bude u klubu. Mladi mogu mnogo toga da nauče od njega. Dosta je patio, borio se. Ali, moram da ga pohvalim za želju koju ima. On nije bio tu u mom prvom mandatu. Imali smo iskren razgovor. Video sam njegovu želju da nam pomogne. Za ugovor - to su stvari koje su do mene, uprave i Kataija. Videćemo što se toga tiče, ne bih znao dalje da vam kažem.

Upitan je bio Milojević i za situaciju sa Urošem Sremčevićem i tom prilikom je pohvalio Marka Stamenića.

- Znate kako. Sigurno je da će imati svi igrači prostora da igraju. Biramo u trenutku šta nam je najbolji izbor igrača za određenu utakmicu. Citiraću jednog trenera "ajde da pričamo o igračima koji su igrali". Stamenić je recimo odlično odigrao. Verovatno najbolju od kada sam ja ovde.

Nije želeo Milojević da ulazi u polemiku da li će na narednim utakmicama da vrši svojevrstan filter igrača za narednu sezonu.

- Svaka ekipa ima nedostatke. Interesuje me samo naredna utakmica. Igramo sa najboljim ekipama, ja jako dobro poznajem moje igrače, ali ne razmišljam trenutno o tome.

Za kraj, iskusni stručnjak je pohvalio Žana-Filipa Krasoa.

- Slažem se. Ja sam na pohvalama malo škrt. Mogu da ga pohvalim za profesionalnost i rad na treningu. Imam divan stručan štab. Probaćemo da mu nađemo minute i drago mi je da Kraso kad god dobije šansu daje maksimum i to me raduje - zaključio je Milojević.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading