OTKRIVENO DA LI JE NDIAJE NAPRAVIO FAUL Ekspert za suđenje OCENIO odluku arbitra Ilića, zbog ovoga je Partizan primio gol

22:03 | 20-04-2024

Fudbal 0

Analiza koju su mnogi očekivali.

ata
Marko Metlaš/Alo!

Posle večitog derbija u sklopu Superlige Srbije odigranom u subotu, najmanje se priča o samoj utakmici. Glavna tema je ponovo sudija, ovoga puta Pavle Ilić, koji je odlučio da prizna gol Šerifa Ndiajea u 89. minutu, pošto mnogi smatraju da je strelac pogotka prethodno napravio faul na Svetozaru Markoviću.

ŠOK IZ PARTIZANA Crno-beli neće igrati derbi u Kupu!

Povodom ove situacije se za televiziju "Arena Sport" oglasio sudijski ekspert, Zdravko Jokić, koji smatra da je arbitar pogrešio.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

- Ovde imamo jednu situaciju koja izaziva već kontroverze i diskusije oko toga. Treneri će bolje da znaju, mislim da je odbrambeni igrač dozvolio da mu protivnik ode iza leđa i da se bori za poziciju. Znači njih dvojica se praktično bore za poziciju i dolazi do kontakta. Sad, koliko je taj kontakt bio intenziteta da bi došlo do pada, to je sudija mogao da utvrdi i na terenu - rekao je Jokić, pa dodao:

- Kad se radi komunikacija VAR-a i sudije, znači, zašto on nije gledao, pošto ima primedbi zašto nije gledao VAR traži od sudije da objasni ovu situaciju kako je on video. Ako dolazi do nesuglasica, ako VAR ima drugo mišljenje, on poziva sudiju da on pogleda situaciju, da se uveri, kao što smo imali ranije da sudije odgleda snimak, pa da promeni odluku. Ovde sudija nije išao zato što je njegovo viđenje situacije se slagalo sa VAR-om, da intenzitet kontakta nije dovoljan za prekršaj.

Kako je rekao, UEFA je podigla kriterijume za odgurivanje:

- Što se tiče guranja, UEFA je poslednjih godina podigla tu lestvicu i vidimo na utakmicama prosto neke situacije koje su očigledne da nisu prekršaji. Ovde ne vidimo dobro situaciju, ali dolazi i do brzog pada i proklizaavnja Markovića. 

Voditelj emisije je onda želeo da Zdravko Jokić konkretno kaže da li je bilo faula:

- Je li vi vidite kontakt? Da li je bilo guranja rukom ili laktom, ili je bio samo kontakt? Da li je bila ruka na telu? Da li je bilo odgurivanje? Nije, a do kontakta je došlo.

Potom je voditelj poručio:

- Znači, prema vašem mišljenju, nije bilo odgurivanja.

- Nije - rekao je Jokić.

A, to znači je li bio faul ili ne?

- Ne - zaključio je ekspret za suđenje.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading