POZIV KOJI SE NE ODBIJA Milojević i Ivanić zovu "zvezdaše" da pomognu i daju krv

15:26 | 26-06-2024

Fudbal 0

Krv mogu da daju sve osobe uzrasta od 18 do 65 godina. Potrebno je da budu zdrave, naspavane, da obeduju pre davanja krvi i da ne budu pod dejstvom alkohola ili nekih drugih opijata. Interval između davanja krvi treba da bude tri meseca za osobe muškog, odnosno četiri za osobe ženskog pola.

Crvena zvezda

 

U četvrtak 27. i u petak 28. juna će se održati jubilarna 30. akcija "Crveno-bela krv" na stadionu "Rajko Mitić", ali i širom Srbije i Republike Srpske, a Vladan Milojević i Mirko Ivanić pozivaju sve ljude velikog srca da se odazovu akciji.

- Pozivam sve humane ljude da u četvrtak i petak podrže akciju dobrovoljnog davanja krvi. Znamo da je to 30. jubilarna akcija, i informisani smo da je u ovom trenutku nestašica krvi, te da je vrlo važno da odziv bude velik. Verujem u to da ćemo još jednom pokazati humanost na delu i da će odziv biti velik - rekao je Milojević, a na njegove reči se nadozveo i Ivanić.
 
- Znamo da se 27. i 28. organizuje dobrovoljno davanje krvi na našem stadionu, ali i širom Srbije i Republike Srpske. Pozivam sve ljude dobrog srca da dođu i pomognu onima kojima je to neophodno. Siguran sam da će odziv biti veliki - zaključio je iskusni vezista. 
 
Gradovi u kojima će se održati akcija “Crveno-bela krv”: 
 
Trebinje - Zavod za transfuzijsku medicinu Trebinje (opšta bolnica) - 27. jun od 9 do 13 časova;
 
Bijeljina - Opšta bolnica Sveti Vračevi Bijeljina zavod za transfuziju - 27. jun od 8 do 13 časova;
 
Prijedor - Opšta bolnica “Dr Mladen Stojanović”- 27. jun od 9 do 13 časova;
 
Doboj - Bolnica Sv. apostol Luka (zavod za transfuziju) - 27. jun od 8 do 13 časova;
 
Sarajevo - Bolnica Srbija (odeljenje transfuzije)  - 27. jun;
 
Banja Luka - Zavod za transfuziju - 27. jun od 9 do 13 časova; 
 
Sombor - Crveni krst Sombor (Apatinski put 19) - 27. jun od 9 do 12 časova;
 
Prokuplje - Dom kulture - 28. jun od 10 do 14 časova.
 
- Naglašavamo da je ovo period godine kada je veliki deficit davanja krvi, te je veoma važno da se baš sada svi oni koji žele da doniraju krv odazovu, jer je reč o kritičnom vremenu, kao i da jedna jedinica krvi može da spasi i do tri života.
 
Krv mogu da daju sve osobe uzrasta  od 18 do 65 godina. Potrebno je da budu zdrave, naspavane, da obeduju pre davanja krvi i da ne budu pod dejstvom alkohola ili nekih drugih opijata. Interval između davanja krvi treba da bude tri meseca za osobe muškog, odnosno četiri za osobe ženskog pola. 
 
Zvezdaši, pokažite humanost - piše na sajtu Zvezde.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading