"DELIJE" U NEVERICI Poznata statistička platforma predvidela kako će Zvezda proći u Ligi šampiona

18:25 | 01-09-2024

Fudbal 0

Ovo se nikako neće dopasti navijačima Zvezde

metlas

Fudbaleri Crvene zvezde će po četvrti put u ovom veku igrati u Ligi šampiona.

Nova sezona najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja će biti istorijska, s obzirom na to da je uveden novi format takmičenja i da više nema grupne faze. Svaki učesnik će odigrati osam utakmica protiv osam različitih timova, po četiri kod kuće i u gostima. Postojaće jedinstvena tabela, a prvih osam timova će se direktno plasirati u osminu finala, dok će se timovi od devete do 24. pozicije boriti za plasman u nokaut fazu.

Izabranici Vladana Milojevića će igrati protiv Barselone, Intera, Milana, Benfike, PSV-a, Jang Bojsa, Štutgarta i Monaka.

Prema projekcijama statističkih platformi, devet bodova trebalo bi da bude dovoljno za 24. mesto na tabeli, i plasman u plej-of rundu nokaut faze.

Poznata statistička platforma "Football Meets Data" prognozirala je i na kojem će mestu završiti koji tim, i to na osnovu 10.000 odrađenih simulacija, a treba istaći da se to nikako neće dopasti navijačima Zvezde.

Prema predikciji pomenute platforme, crveno-beli će ligašku fazu okončati na tek pretposlednjem, 35. mestu. Isti izvor, naveo je da Zvezda ima svega 25 odsto šansi da se plasira među 24 najbolja tima, što je treća najmanja verovatnoća od svih timova, uz svega dva odsto da bude među osam najboljih.

Kako će zaista Zvezda izgledati u Ligi šampiona i kakav će učinak ostvariti, ostaje nam da vidimo.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading