ZVEZDINA KASA PUNA DO VRHA Evo koliko je srpski šampion zaradio od prodaje igrača ovog leta

20:24 | 03-09-2024

Fudbal 0

Crveno-beli itekkao imaju razloga za zadovoljstvo

Fudbal

Crvena zvezda će dugo pamtiti ovo leto, kako u rezultatskom, tako i u finansijskom smislu.

Srpski šampion je uspeo po četvrti put u ovom veku da se plasira u Ligu šampiona. Samo na osnovu plasmana u elitno takmičenje, Zvezda je zaradila 18 miliona evra, a tek se očekuju ozbiljni prihodi od prodaje ulaznica i TV prava.

Sa druge strane, crveno-beli su imali izuzetno uspešno leto i kada su u pitanju transferi. Naime, Zvezda je od prodaje igrača zaradila čak 26 miliona evra. Najveći izlazni transfer je bio Hvangov u Fejenord i iznosio je osam miliona evra. 

Milion evra manje šampion Srbije zaradio je od Usmana Bukarija, koga je kupio američki Ostin.

Odlično su crveno-beli prošli i kada je reč o Marku Stamenić, Vezista sa Novog Zelanda prodat je engleskom Notingem Forestu za 5.500.000 evra.

Za preko milion evra Zvezda je prodala Žan-Filipa Krasoa (1.500.000) Parizu, Nemanju Stojića (1.200.000) Makabiju iz Tel Aviva i Srđana Mijailovića (1.200.000) Al Vaslu.

Po 800.000 evra prihodovano je od transfer Kingsa Kangve i malo poznatog Favura Injekea Ogbua u Al Vahdu. 

Međutim, to verovatno neće biti sve jer se očekuje i prodaja Pume Rodrigeza i crveno-beli bi trebalo da zarade 2.5 miliona evra za igrača koga su doveli pre samo dva meseca i to za milion evra manje. Spekuliše se i o odlasku Šerifa Endijaea čijim bi se odlaskom klupska kasa dodatno popunila.

Rukovodstvo crveno-belih može biti prezadovoljno učinjenim tokom ovog leta.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading