NOVA BRUKA U KOMŠILUKU Hrvatski huligani ponovo zgrozili sve, prvo su prebili nedužnu srpsku decu, a sada su otišli korak dalje, ništa im nije sveto

22:11 | 13-01-2024

Košarka 0

Još jedan skandal u režiji hrvatskih navijača

Hrvatska
EPA-EFE/ANTONIO BAT

Petorica huligana uhapšena je u Vukovaru u petak zbog brutalnog napada na šestoricu dečaka, među kojima su i blizanci (15) srpske nacionalnosti.

Huliganima, koji su decu mučki napali na Badnje veče, samo zato što im se učinilo da čuju ekavicu, određen je, prema pisanju hrvatskih medija, istražni zatvor u trajanju od 30 dana, zbog opasnosti od uticaja na svedoke i ponavljanja kaznenog dela.

U pomenutom gradu je održan protest sa kojeg je zatraženo hitno zatvaranje svih napadača i izricanje maksimalnih zatvorskih kazni za okrivljene. Ali, na drugoj strani Hrvatske desio se istim ovim povodom - skandal, pišu Novosti.

Naime, imajući u vidu da su pomenuti napad na maloletne dečake izveli, po svoj prilici, pripadnici navijačke grupe "Bed blu bojs", koji bodre Dinamo Zagreb, oglasili su se i njihovi "drugovi" iz Šibenika.

Navijači KK Šibenka, "Funcuti", nisu imali nimalo saosećajnosti sa stradalim vukovarskim dečacima. Naprotiv.

"Slobodna Dalmacija" tako javlja sledeće:

"Na košarkaškoj utakmici Šibenke i Dubrovnika odigranoj u subotu uveče na Baldekinu, domaća navijačka skupina Funcuti poslala je kontrovreznu poruku.

U jednom trenutku su podigli transparent ‘Braćo, izdržite‘ uz skandiranje ‘Vukovar, Vukovar!‘. To se lako može protumačiti kao podrška pritvorenim BBB-ovcima koji su osumnjičeni da su mlatili decu na ulicama ‘grada heroja‘ prošlog vikenda.

Naime, dobro je poznato kako su Funcuti i Bed blu bojsi u jako dobrim odnosima", piše splitski list o skandalu u Šibeniku.

Pomenuta navijačka grupa je prošle godine proslavila četiri decenije postojanja i mnoge u Evropi zapanjila onim što je uradila u gradu, ali ovakvo bezdušno ponašanje posle teškog povređivanja dece u Vukovaru zgrozilo je čak i hrvatske medije.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading