SADA JE MNOGO TOGA JASNIJE Partizan zna na koga će u četvrtfinalu ABA lige

22:52 | 31-03-2024

Košarka 0

Crno-beli su pobedom u Morači obezbedili sigurno drugom mesto na tabeli.

KK Budućnost, KK Partizan
Budućnost Voli/Filip Roganović

Bila je za Partizan od presudnog značaja utakmica sa ekipom Budućnosti gde su pobedom obezbedili drugo mesto, samim tim su već sada saznali rivala u četvrtfinalu ABA lige.

Kako crno-beli ne mogu ni gore ni dole (za ovaj prvi scenario je dovoljno da Zvezda sutra nadigra Studentski centar), u plej-ofu će ići na sedmu ekipu.

Crno-beli će definitivno igrati sa Igokeom, koja ne može da spadne sa sedme pozicije, niti da napreduje, jer ima gori skor od Zadra, a bolji od Studentskog centra, koji bi jedini mogao sa njom da se izjednači.

Partizan će svakako imati prednost domaćeg terena u četvrtfinalu, kao i u eventualnom polufinalu takmičenja, a najverovatnije će tamo ponovo igrati protiv Budućnosti koja je tako "zagarantovala" sebi treće mesto.

Naravno, za takav scenario je potrebno najpre da Podgoričani savladaju šestu ekipu na tabeli, a još uvek čekaju protivnika.

KK Budućnost, KK Partizan Budućnost Voli/Filip Roganović
 

 

Ono što je interesantno jeste da Zvezda i dalje ne zna svog rivala u četvrtfinalu i to bi mogli da budu ili Split ili Studentski centar, a više će se znati baš posle sutrašnjeg meča crveno-belih sa Studentima.

U ovom trenutku je četvrta na tabeli Mega, koja bi takođe mogla da ima prednost domaćeg terena u četvrtfinalu, a samo treba da savlada Igokeu u poslednjem kolu kako bi se tu i definitivno zadržala.

Dalje, peto mesto trenutno pripada Cedevita Olimpiji koja ima isti učinak kao Mega, ali gori međusobni odnos (15-10), dok je šesti Zadar (14-11), a za osmo mesto se bore Split (11-14) i Studentski centar (11-13).

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading