"JA U TERETANU, A JOKIĆ..." Kakve reči proslavljenog NBA košarkaša na račun našeg Nikole

13:43 | 02-09-2024

Košarka 0

Vrlo zanimljiva izjava stručnjaka za blokade.

Nikola Jokić

Čak i kada ne igra košarku, hvalospevi se nižu na račun Nikole Jokića. Ovoga puta je lepe stvari o njemu izgovorio Hasan Vajtsajd, proslavljeni NBA igrač, koji ne može da se načudi dominaciji srpskog reprezentativca:

- Sviđa mi se Jokić, kada on krene to postaj frustrirajuće. Ima 135 kilograma, ali ne shvatiš odmah koliko je krupan. Taj tip je jak. Klizav je, znojav, a onda se okrene i šutne nonšalantno preko glave i pogodi. Pogledaš ga i kažeš: Brate ne bi trebalo da bude ovako.

PRIČA O JOKIĆEVIM SATOVIMA NIJE ISTINITA Oglasili su se stručnjaci za časovnike

Pričao je Vajtsajd koliko je teško igrati odbranu protiv Jokića:

- Nema šanse da je to vežbao. Moraš da igraš odbranu svaki put. Većina centara bi možda dobila loptu u svakom drugom-trećem napadu, a u Denveru se ništa ne dešava dok Jokić ne dobije loptu. Ako se odvojiš od njega na piku, šutnuće trojku, a ako se približiš u pik-en-rolu ga čeka niži igrač. Šta taj može kad Jokić šutne iznad glave? Onda postaneš frustiran, kažeš sebi: Napašću ga na drguoj strani terena, a oni samo stave nekog drugog defanzivca i ne možeš da mu uzvratiš.

Za kraj je rekao:

- Na kraju pomisliš: Čoveče, ja idem u teretanu svakog dana, prolazim sve pripreme, a vidi njega. Matematika ovde nije ista.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading