SLEDEĆA STANICA - OLIMPIJSKE IGRE Nemanja Majdov posle srebra poručuje: Ovo je medalja za sve Srbe

19:49 | 22-05-2024

Ostali sportovi 0

Nemanja Majdov srpski reprezentativac i Zvezdin prvotimac zajedno sa svojim trenerom i ocem Ljubišom Majdovim je i ovim svetskim odličjem još jedno potvrdio status najtrofejnijeg džudiste sa ovih prostora.

Nemanja Majdov
Privatna arhiva

 

Nemanja Majdov srpski reprezentativac i Zvezdin prvotimac okitio se zvanjem vicešampiona na Svetskom prvenstvu koje se održava u Abu Dabiju. Majdov je ovim odličjem u svoju bogatu kolekciju kada su u pitanju Svetska prvenstva, posle zlata 2017. (Budimpešta) i bronze 2019 (Tokio) dodao i srebro osvojeno u glavnom gradu Ujedinjenih Arapskih Emirata. 

Majdov je posle prvog kola u kome je bio slobodan,  u drugom savladao Čeha Davida Klamerta. U istom pobedničkom stilu nastavio je srpski džudista i protiv odličnog Mamedalija Ačildijeva iz Turkmenistana. Kubanac Silva Morales u četvrtfinalu nije imao šansi protiv odlično raspoloženog Nemanje koji i ovaj meč rešava pobedom. Ulaz u veliko finale Zvezdin prvotimac izborio je pobedom protiv Karamnoba Sagaipova iz Libana. 

Meč za zlatno odličje u kome je Majdov odmerio snage sa Japancem Gokijem Tadžimom obeležila je rovovska borba dva odlična borca u kome su presudile nijanse. U velikom finalu Japanac je u produžetku, u zlatnom bodu uspeo da nađe rešenje za srpskog asa. 

- Slava Bogu uspeli smo da obradujemo sve Srbe na planeti srećnim i ponosnim, sve Srbe u Srbiji, Republici Srpskoj i posebno sve naše sunarodnike u našoj južnoj pokrajini, Kosovu. Ova medalja je za sve vas. Trudićemo se da vas još puno puta obradujemo, a sledeća stanica su Olimpijske igre uz Božiju pomoć. Ovo je trenutak kada bih pre svega želeo da se zahvalim mojoj Crvenoj zvezdi, Džudo savezu Srbije i Olimpijskom komitetu Srbije na izuzetnoj podršci na putu i ostvarenju vrhunskih dostignuća - rekao je Nemanja Majdov, vicešampion sveta. 

Ljubiša Majdov najtrofejniji srpski džudo trener nije krio zadovoljstvo ostvarenim rezultatom. 

- Kao i uvek do sada sve što treba mi pokažamo na tatamiju. Nema odmora jer su Olimpijske igre u Parizu jako blizu. Hvala našoj Crvenoj zvezdi, Stojanu Vujku i Ivanu Bošnjaku na podršci kao i Ivanu Todorovu, predsedniku Džudo saveza Srbije istakao je Ljubiša Majdov, najtrofejniji srpski džudo trener.

Nemanja Majdov srpski reprezentativac i Zvezdin prvotimac zajedno sa svojim trenerom i ocem Ljubišom Majdovim je i ovim svetskim odličjem još jedno potvrdio status najtrofejnijeg džudiste sa ovih prostora.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading