NADAL POTPISAO KAPITULACIJU Rafa nikada nije pričao ovako o Đokoviću, ovo može da znači samo jedno

16:02 | 15-02-2024

Sportski pogled 0

Đoković je osvajao trofeje, a on se nije usuđivao da pogleda istinu u oči, bežao je od nje čak i nesvesno, govorio kako mu je Federer najveći rival, da je Novak isfrustriran, a potajno se nadao da bi mogao da se vrati na teren u velikom stilu. Ipak, više nije imao kud, morao je konačno da prizna i javno kaže ono što je svima odavno postalo jasno

Đoković i Nadal
EPA-EFE/ANDREW COULDRIDGE

Kao bomba odjeknula je vest da je španski teniser Rafael Nadal priznao da je Novak Đoković najbolji svih vremena.

Istini za volju, svima je to odavno jasno, samo neki to ne žele da priznaju, a svakako je veliko iznenađenje što je ove reči izgovorio Španac. Najveće rivalstvo u istoriji tenisa je ono koje su razvili Đoković i Nadal. Sastali su se rekordnih 59 puta, a Srbin vodi sa 30:29 u pobedama. Gotovo svaki od tih okršaja bio je atologijski, izvlačili su ono najbolje jedan iz drugog i zajedno pisali istoriju belog sporta.

U početku su imali dosta korektan odnos, naročito kada je Rafa sa Rodžerom Federerom bio nivo iznad Đokovića. Nekako, početkom Novakove dominacije, došlo je do zahlađenja odnosa. Uostalom, bilo bi krajnje licemerno da se ljuti protivnici vole. Poštovali se jesu, poštuju se i dan danas, ali su se sve više udaljavali. Osim na terenu, vodili su i psihološke igrice.

Poslednjih nekoliko sezona Nadala sve više muče povrede, primoran je da otkazuje veliki broj turnira, dok Đoković, iako samo godinu dana mlađi, dominira na najvećim turnirima. 

Da Rafi uopšte nije drago kada Đoković osvoji grend slem ili obori rekord, govori i činjenica da mu retko kada čestita na podvigu, dok Novak nikada nije propuštao priliku da uradi suprotno, čak mu je početkom godine poželeo i dobrodošlicu kada se vratio na teren. 

Ako je i bilo neke dileme ko je GOAT, Novak ju je otklonio kada je prošle sezone osovjio Rolan Garos i došao tada do 23. grend slem pehara. Srpski teniser je vlasnik svih važnih rekorda, ali Nadalu je dugo bilo potrebno da prizna da je Đoković najbolji svih vremena.

Ovo može da znači samo jedno, a to je da se Nadal pomirio sa činjenicom - neće moći da prestigne Novaka na večnoj listi kada je reč o grend slem titulama. Znao je Bik sa Majorke i ranije da odsustvuje sa terena zbog povreda, ali bi se onda vraćao i prikazivao sjajan tenis, te ponovo dolazio do najvećih trofeja.

Koliko god isticao da više nema prevelika očekivanja, nema sumnje da je u njemu tinjala nada da je sposoban za još jedan veliki rezultat, za trofej makar na Rolan Garosu, mestu gde je postao besmrtan. 

 

Nadao se da bi mogao da pomrsi račune Novaku, ali je očito postao svestan da od toga nema ništa. Otkazao je učešće u Dohi, ponovo odugovlači sa povratkom i pitanje je kada će i da li će se uopšte vratiti.

Nadal je definitvno potpisao kapitulaciju - Novak Đoković je najbolji svih vremena! 

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading