NOVAČE, VREME JE ZA ODGOVOR Da li će Đoković izvući džekpot ili će nastaviti da "krvari"?

17:45 | 05-03-2024

Sportski pogled 0

Čekanju je došao kraj, najbolji teniser svih vremena Novak Đoković zaigraće na mastersu u Indijan Velsu prvi put još od 2019. godine

novak
EPA-EFE/MAST IRHAM

Novak godinu nije započeo na željeni način, pošto je poražen u polufinalu od Australijan opena od Janika Sinera. Mnogi su to videli kao jasan signal da je Đokovićeva dominacija okončana, sada je red da Srbin da odgovor na brojna pitanja.

Ono što je izvesno, kako god se mastersi u Indijan Velsu i Majamiju završili, Novak će ostati prvi na ATP listi, pošto ne brani nijedan poen, dok su Karlos Alkaraz, Janik Siner i Danil Medvedev prošle godine bili dominantni na pomenutim turnirima i brane ogroman broj bodova.

Novakov džekpot ili nastavak "krvarenja"?

Đoković će u Indijan Velsu odigrati prvi meč posle mesec i po dana pauze. Može da izvuče džekpot (pošto u najboljem slučaju može da osvoji maksimalnih 2.000 bodova ako slavi i u Indijan Velsu i u Majamiju), ali sa druge strane eventualnim kiksevima mogao dodatno da podgreje priče kako je završena njegova dominacija.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Novak je "peti grend slem" osvojio pet puta, baš kao i Rodžer Federer, pa je sada u prilici da se osamostali na večnoj listi. Međutim, poslednji pehar podigao je sada već daleke 2016. godine.

Novak Đoković EPA/LARRY W. SMITH
 

 

Nije titula ono najvažnije što svetski broj jedan može da dobije. Mnogo više od toga važnije je da se pošalje poruka mladim lavovima koji su osetili krv, naročito Sineru. Siner je poslednja dva duela protiv Đokovića rešio u svoju korist i može se reći da je Novaku "ušao u glavu".

Evidentno je da je Đokoviću malo poljuljano samopouzdanje, naročito što mu se ne dešava često da godinu ne započne titulom u Melburnu. Ukoliko bi slavio na jednom od dva predstojeća mastersa, ponovo bi odgovorio onima koji su ga otpisali. 

Đokovićev put do titule

Imao je Novak Đoković sreće na žrebu za prvi masters u sezoni. Postojala je šansa da u ranoj fazi turnira ukrsti rekete sa Rafaleom Nadalom, ali se to nije dogodilo, pa je njihov meč moguć tek u polufinalu.

Novak je slobodan na startu turnira, a u drugoj rundi će igrati protiv Aleksandra Vukića ili kvalifikanta. 

Treća runda takođe ne bi smela da bude veća prepreka, pošto su projektovani rivali Ženg i Tomas Ečeveri.

Zatim bi mogao da bude na ozbiljnom iskušenju, jer ga čekaju Tomi Poli ili Igo Imber koji je u životnoj formi, a nedavno je osvojio dva turnira u nizu (Marsej i Dubai).

Novak AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake
 

 

Potencijalni protivnici u četvrtfinalu su Hubert Hurkač koji je uvek nezgodan na betonu i Kasper Rud koji se konačno vraća u formu, pošto je posle razočaravajućeg nastupa u Australiji igrao dva finala.

U polufinalu je izbegao Sinera, pa ukoliko sve bude išlo po planu, za rivala će imati Danila Medvedeva. Rus se ne može pohvaliti dobrom formom, a i pod velikim je pritiskom, jer u Indijan Velsu brani finale.

U meču za trofej bi Đoković mogao da se sastane sa Alkarazom koji brani titulu ili zahuktalim Sinerom.

 

Novak Đoković
Sportski pogled

KONTINUITET DECO, KONTINUITET

07:00

2 maj, 2024

Sportski pogled

Novak Đoković ima početak sezone za zaborav i opet je prvi na ATP listi. Kako? Janik Siner je u životnoj formi i opet gleda u leđa Novaku. Kako? Karlos Alkaraz deluje dominantno, ali nije lider. Kako? Kako je moguće da čoveka koji će 22. maja proslaviti 37. rođendan niko ne može da svrgne sa trona? Odgovor krije reč od 11 slova - kontinuitet

Komentari(0)

Loading