DOK NOVAK MIRNO SPAVA IZA NJEGOVIH LEĐA SE ODVIJA PRAVA DRAMA Alkaraz, Medvedev i Siner započinju rat

19:42 | 06-03-2024

Sportski pogled 0

Đoković sigurno ostaje prvi, ali za drugo mesto će se voditi velika borba

Novak, Janik, Alkaraz i Medvedev
EPA

Ove srede počinje Indijan Vels, a u centru pažnje biće najbolji teniser svih vremena Novak Đoković koji će na prvom mastersu u sezoni nastupiti prvi put još od 2019. godine. 

Đoković je u sjajnoj poziciji pred Indijan Vels i Majami pošto ne brani nijedan poen, pa je tako siguran na prvom mestu ATP liste do osmog aprila. Srbin ima 9.675 bodova, 870 više od drugoplasiranog Karlosa Alkaraza i u prilici je da samo dodatno uveća prednost.

Dok je Novak siguran na liderskoj poziciji, za drugo mesto se vodi velika bitka između Karlosa Alkaraza, Janika Sinera i Danila Medvedeva.

U najnezavidnijoj poziciji je Medvedev koji ukupno brani čak 1.650 poena. U Indijan Velsu je igrao finale za koje se, po novom sistemu bodovanja, na mastersu dobija 650 bodova, dok je u Majamiju osvojio titulu.

Tek nešto malo bolje od Rusa stoji Alkaraz. Španac je osovjio Indijan Vels, dok je u Majamiju poražen od Janika Sinera, te tako ukupno brani 1.400 poena.

U malo boljoj poziciji od Danila i Karlosa je Siner. Italijan je na Indijan Velsu zaustavljen u polufinalu kada ga je savladao Karlos Alkaraz, da bi u Majamiju stigao do finala, pa ukupno brani 1.050 bodova.

Alkaraz ima 535 bodova više od trećeplasiranog Sinera, ali Španac na prvom mastersu u sezoni brani maksimalnih 1.000 poena, a Siner 400.

Sa druge strane Medvedev za Sinerom zaostaje 555 bodova, ali u Indijan Velsu brani 650.

Dok se Karlos, Danil i Janik budu "svađali" za poziciju broj dva, Novak to može da iskoristi i dodatno se učvrsti na čelu ATP liste.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading