DOSTA JE BILO "SVAĐE" Vreme je da se Novak Đoković pomiri sa svojom drugom kućom

07:00 | 07-04-2024

Sportski pogled 0

Masters u Monte Karlu je jedan od Novakovih najlošijih

Novak Đoković
EPA

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković jedini je čovek koji je svaki masters osvojio makar po dva puta. Jedan od retkih turnira iz te kategorije na kojim je trijumfovao u "samo" dva navrata je Monte Karlo.

Iako mu je Kneževina do nedavno bila druga kuća, uslovi na tom turniru mu ne odgovaraju i dugo nije zabeležio zapažen rezultat. 

Istini za volju, poslednjih nekoliko sezona mastersi u Monte Karlu, Madridu i Rimu Đokoviću su služili kao priprema za Rolan Garos. To će i sada biti slučaj, sa tim što ovoga puta ne bi smeo da dopusti da ispadne u ranoj fazi, imajući u vidu da je loše započeo godinu i da se nalazi u krizi, pa je potrebno da povrati samopouzdanje.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Kao što smo već pisali u prvoj epizodi "Šljakanja", Đoković ima dosta težak žreb. Mnogo je upitnika iznad Novakove glave, pa zato masters u Monte Karlu ima posebnu težinu.

nole EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER
 

 

Na turniru u Kneževini neprikosnoven je Rafael Nadal sa čak 11 titula, a jedan od retkih koji je uspeo da mu prekine dominacije je upravo Đoković. Bilo je to 2013. godine kada je Novak u finalu slavio sa 6:2, 7:6. Dve godine kasnije Đoković je u meču za trofej savladao Tomaša Berdiha u tri seta. Od tada više nijednom nije igrao čan ni u polufinalu!

Doživeo je šokantan poraz 2016. od Jiržija Veselog u drugom kolu. Ali, nije mu to poremetilo planove za tu sezonu, pošto je kasnije osvojio svoj prvi Rolan Garos.

Zatim je 2017. godine izgubio od Davida Gofana u četvrtfinalu. 

Potom je usledio poraz od Dominika Tima u trećoj rundi.

Danil Medvedev je bio koban po Novaka 2019. godine kada ga je pobedio u četvrtfinalu, zatim se 2020. nije igralo zbog pandemije koronavirusa.

Ponovo je za Đokovića treća runda bila nepremostiva prepreka 2021. Tada ga je izbacio Danijel Evans. Godinu kasnije zaustavio ga je Alehandro Davidovič Fokina u drugom kolu, da bi prošle sezone ponovo stao na trećem stepeniku, jer ga je eliminisao Lorenco Museti. 

Krajnje je vreme da se Novak napokon "pomiri" sa Monte Karlom i makar stigne do završnice. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

Komentari(0)

Loading