VOĐA KOJI TO NIJE Osvojio srca navijača i odveo Partizan u propast

12:23 | 20-05-2024

Sportski pogled 0

Potpuni krah crno-belih

Panter i Obradović

Košarkši Partizana imaju razočaravajuću sezonu. U Evroligi nisu uspeli da izbore plasman u plej-of, poraženi su u finalu Kupa Radivoja Koraća od Crvene zvezde, da bi onda doživeli debakl u finalu AdmiralBet ABA lige i šesti put u nizu izgubili od večitog rivala.

Ušli su sa najvišim ambicijama, a nisu ostvarili nijedan jedini cilj. Vreme je da se podvuče crta i postavi pitanje ko je kriv za neuspeh?

Kapiten Partizana Kevin Panter ličio je na čoveka koji je na tajnom zadatku. Željko Obradović mu je dao ulogu vođe, a on je kao u pripoveci Radoja Domanovića, vodio tim u provaliju, jer su mu ostali slepo verovali. 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Učinio je Panter sve u korist štete Partizana. Igrač koji ima najveći ugovor u istoriji srpske košarke (2,2 miliona po sezoni) mora da rešava utakmice, da pravi razliku. Ako je prošle godine i doneo neku pobedu crno-belima, ove nije nijednu. Kada god bi se rešavalo pitanje pobednika on bi uzimao loptu u ruke i svaki put bi promašio ili gubio loptu. Verovali su mu i navijači, a on je imao neosnovano samopouzdanje i išao po sistemu "ma mora jednom da uđe, daću kada bude bilo važno". Nije ušla nijedna i nije dao kada je bilo važno.

Partizan - Zvezda ABA liga/Dragana Stjepanović
 

 

Nameće se pitanje do kada će živeti od trojke protiv Reala u prvoj utakmici plej-ofa Evrolige? Da stvar bude gora, on je tu seriju i upropastio, da nije naseo na provokaciju Serhija Ljulja, Partizan bi gotovo sigurno otišao na Fajnal for.

Celu seriju protiv Zvezde odigrao je ispod nivoa. U prvom meču ubacio je 13 poena, u drugom sedam uz šut iz igre 2/8, dok je u trećoj ubacio pet uz šut iz igre 2/9! U finišu kada su crno-belima poeni bili neophodni, promašivao je trojke, floutere...

Umesto da je vodio ekipu ka trofejima i završnici Evrolige, odveo ih je u provaliju. Umislio je da je Majkl Džordan, da je veći od Partizana i nije dodavao loptu igračima koji su bili u daleko boljoj formi.

Cele sezone se videlo da je nešto trulo u igri Partizana, a iako zvuči paradoksalno, bolje su igrali kada Panter nije bio na terenu. Bez želje, bez emocija, bez energije, uporno je "silovao" i največi je krivac za krah crno-belih.

Partizanu sada ostaje "uteha" da je u Evroligi bio 11, a Zvezda 16.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

 

Komentari(0)

Loading