NOVAKOVO BITI ILI NE BITI Da li će Đoković biti kao Feniks ili će nestati u prašini?

07:00 | 28-05-2024

Sportski pogled 0

Sumnja, strepnja, neizvesnost, ali nada i optimizam, sve ovo osećaju navijači najboljeg tenisera svih vremena Novaka Đokovića uoči prvog meča na Rolan Garosu

Novak
AP Photo/Jean-Francois Badias

Novak Đoković iza sebe ima razočaravajuću sezonu. Malo ko je mogao da pretpostavi da će mu poraz u polufinalu Australijan opena zapravo biti najveći uspeh od početka godine. Nakon Melburna, usledio je niz katastrofalnih rezultata, igra ispod renomea svetskog broja jedan i suviše letargično ponašanje. 

Ako su mu turniri u Monte Karlu, Rimu i Ženevi služili kao priprema za Rolan Garos, sada više popravnog nema.

Nije Novak imao idealnu uvertiru za Otvoreno prvenstvo Fracuske ni prošle godine, ali je tada iz turnira u turnir bio primetan pomak u igri i videlo se da tempira formu za drugi grend slem. Nakon poraza u četvrtfinalu Rima od Holgera Runea, ne da nije bio zabrinut, nego je samouvereno izjavio kako veruje da će pokoriti Pariz.

Sada su se okolnosti promenile. Đoković je iz meča u meč igrao sve lošije, na sve to dogodio se bizaran incident kada je pogođen flašom u glavu, bavio se sklapanjem tima, doveo Nenada Zimonjića za kog se očekivalo da nasledi Gorana Ivaniševića, pa onda obelodanio da su završili saradnju. Posle poraza u polufinalu Ženeve od Tomaša Mahača rekao je da je zabrinut. 

Novak Đoković EPA-EFE/MARTIAL TREZZINI
 

 

Čak i njegovi najverniji navijači nisu tako sigurni da će biti najbolji kada je najpotrebnije i sve više sumnjaju. 

Rolan Garos će gotovo izvesno biti Đokovićeva prekretnica. Ili ćemo videti ponovo Novaka u grend slem modu, kada se pretvara u zver i izdići se poput Feniksa, ili će nestati u prašini i nastaviti razočaravajuć niz, te tako samo dodatno podgrejati sumje da će vrlo brzo završiti karijeru.

Žreb mu je dosta dobar, ali kada je prvi reket sveta u pitanju, to nikada ne igra presudnu ulogu. Apsolutno sve zavisi isključivo od njega. Ako je ponovo gladan i motivisan, potpuno je nevažno ko su mu rivali. Sa druge strane, ako mu tenis više nije prioritet, vrlo lako može da se desi da izgubi već na startu. Rival mu je Pjer-Ig Erber, Francuz kog je Srbin pobedio 2013. godine na mastersu u Parizu.

Upitnika je mnogo iznad Novakove glave, a odgovore ćemo dobiti vrlo brzo. Da li će opet biti onaj stari ili je vreme da se spremamo za tenis bez najvećeg ikada?

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading