CRVENO SLOVO U TENISKOM KALENDARU Novak Đoković obara rekord Rodžera Federera

09:12 | 03-06-2024

Sportski pogled 0

Ovog ponedeljka se piše istorija

epa
EPA-EFE

Mnogi su se pribojavali, strahovali, sumnjali u Novaka Đokovića, prognozirali mu da će doživeti ranu eliminaciju na Rolan Garosu. Na velikom testu bio je u trećem kolu protiv Lorenca Muzetija. Ne dešava se često da Srbin ne slovi za ogromnog favorita u trećoj rundi grend slema. Ovoga puta je to bio slučaj, s pravom. 

Ipak, upravo u tom meču Novak je dobio ono što je hteo. Dug, iscrpljujuć meč i test izdržljivosti i ono što je najvažnije, pojavila se ona ludačka želja kod njega.

epa EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG
 

 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Uz sve to, bila mu je ovo 369. pobeda na grend slem turniru, čime je izjednačio rekord Rodžera Federera.

Dakle, ukoliko savlada Fransiska Serundola (ponedeljak, 16.00), Novak će i u ovom parametru postati neprikosnoven – i najbolji.

Paradoksalno, ali Đoković ima najviše grend slem pobeda na Rolan Garosu (95-16), gde je osvojio "samo" tri titule.

Najveće uspehe pravio je u Melburnu (10) i tu ima skor 94-9, nešto slabiji je na Vimbldonu, gde je trofej podizao sedam puta uz učinak 92-11, dok je u Njujorku slavio u četiri navrata, uz skor 89-13.

Iako je meč sa Muzetijem završio tek u tri sata posle ponoći, što je nesumnjivo uticalo na rutinu, oporavak i pripremu za naredni okršaj, veliki je favorit protiv Argentinca sa kojim se do sada nije sastajao. Kvota u Socceru na našeg tenisera je 1.13, a na Serundola 6.05.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

EP 2024
Sportski pogled

POBEDI ILI UMRI

07:00

24 jun, 2024

Sportski pogled

Da li je gol Luke Jovića u petom minutu sudijske nadoknade produžetak agonije ili slamka spasa? Hoće li se radost zbog tog pogotka pretvoriti u tugu ili sreću? Mogu li da nas fudbaleri konačno učine ponosnim ili će opravdati epitet "večitih luzera"?

Komentari(0)

Loading