ZVER SE VRATILA Novaku je baš ovo bilo potrebno

07:12 | 02-06-2024

Sportski pogled 0

Dobro nam došao nazad, Novače!

Novak
AP Photo/Jean-Francois Badias

Da li je Novak Đoković motivisan? Ima li snage da igra maratonske mečeve? Može li opet da bude onaj stari? Odgovor na ova pitanja je potvrdan, a iz tog se da izvući jasan zaključak - Novak Đoković može da osvoji Rolan Garos!

Posle loših partija u Monte Karlu, Rimu, Ženevi, veliki crv sumnje se uvukao, čak i Novakovi najveći navijači postali su (blagi) pesimisti. Mnogi su ga otpisali, prežalili, a onda se opet pojavio on i sve demantovao.

Kada čovek čija karijera traje gotovo 20 godina, koji je odigrao 1.000 mečeva, ponovo pomeri granice, onda znate kakav je spektakl odigrao.

Novak Đoković i Lorenco Muzeti su ušli u istoriju Rolan Garosa jer su odigrali meč koji se najkasnije završio na turniru.

Odlično je Novak krenuo, imao set i brejk prednosti, ali onda počinje drama. Smeč, koji mu kroz celu karijeru zadaje mnogo muke, ponovo mu je došao glave, Italijan je uspeo da dobije taj-brejk drugog seta, a onda i da povede sa 2:1.

Ipak, kao nijednom do ovog momenta ove sezone, Đokovićev govor tela je ulivao sigurnost njegovim navijačima. Delovao je sveže kako je meč odmicao, bio fokusiran i što je najvažnije gladan.

Muzeti je igrao kao u transu, pogađao iz nemogućih pozicija i maksimalno eksploatisao sve Novakove slabosti igre na mreži.

Međutim, kada Đoković upali onaj grend slem mod, na tri dobijena seta ga je gotovo nemoguće pobediti. "Gušio" je rivala iz gema u gem, vrebao, čekao i dočekao priliku.

Pojačao je intenzitet udaraca baš kada je Lorenco počeo da pada i četvrti set dobio sa 6:3, a peti 6:0!

Iako se duel završio u tri sata posle ponoći, baš ovo mu je bilo potrebno. Istina, narušiće mu se ritam, rutina, ali zna on vrlo dobro kako da se nosi u takvim situacijama. Ono što je dobio mnogo je više, od jedne neprospavane noći. Ovo mu je bila ogromna injekcija samopouzdanja. Ponovo je dokazao sebi da je u stanju da igra na najvišem nivou i to maratonske mečeve, a ujedno je poslao poruku i ostalim teniserima - vratio se, tačnije nije on nigde ni odlazio samo se malo pritajio.

Novak je opet Novak, a to može da znači samo jedno, spreman je da ide do kraja!

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

EP 2024
Sportski pogled

POBEDI ILI UMRI

07:00

24 jun, 2024

Sportski pogled

Da li je gol Luke Jovića u petom minutu sudijske nadoknade produžetak agonije ili slamka spasa? Hoće li se radost zbog tog pogotka pretvoriti u tugu ili sreću? Mogu li da nas fudbaleri konačno učine ponosnim ili će opravdati epitet "večitih luzera"?

Komentari(0)

Loading