NOVAK I DRAMA

11:43 | 04-06-2024

Sportski pogled 0

Ne može se bez drame i gotovo

Novak Đoković
EPA-EFE/MOHAMMED BADRA

Novak Đoković nas je ponovo podsetio zbog čega je najbolji svih vremena. Ako smo i na trenutak posumnjali, vrlo brzo je stvari vratio na svoje mesto.

Želja, borba do poslednjeg poena, upornost, istrajnost, odbijanje da se preda, sve ono zbog čega je pobrao simpatije navijača, demonstrirao je u četvrtom kolu protiv Fransiska Serundola.

Pobeda protiv Lorenca Muzetija bila je znak da je Đoković spreman da ide do kraja, čekao se taj jedan meč koji bi pokrenuo lavinu i dočekao. Gotovo uvek bi takav jedan okršaj bio presudan u pohodu na grend slem. I sada bi, ali bez drame se jednostavno ne može.

Sve je išlo kao podmazano protiv Argentinca, lako dobijen prvi set (6:1), a onda se pojavio bol u kolenu i krenula je gologota. Podsetila je ova situacija na meč protiv Tejlora Frica u trećem kolu Australijan opena 2020. godine, samo što je tada pokidao trbušni mišić. Dugo je Đoković i u tom okršaju bio samo nemi posmatrač, statirao je, našao se na ivici provalije, ali su onda lekovi počeli da deluju i Srbin je došao do trijumfa.

Novak Đoković EPA-EFE/YOAN VALAT
 

 

I sada je protiv Serundola mnoge loptice samo pogledom ispratio, imao set i brejk zaostatka, ali je po ko zna koji put stisnuo zube i našao način da izađe kao pobednik. Međutim, sada je povreda druge prirode, što je i sam potvrdio, pa postoji bojazan da odustane od četvrtfinala.

- Postoji šansa da odustanem. Postoji, zavisi kolika je ozbiljnost, koliko je štete naneto. Nije u mojim rukama. Da se pomolim da je sve kako treba. Uradiću večeras neke stvari da ubrzam oporavak, ali koleno je koleno, jedan od glavnih zglobova u telo. Ne možeš mnogo šta da uradiš sa kolenom. Cepao sam mišiće u Asutraliji, ali si sa zavojima mogao nešto i da uradiš - rekao je Đoković.

Razumljivo, doneo je odluku da ne trenira u utorak.

Mnogo toga mu ne ide na ruku. Tada je bio beton i za narednog protivnika imao je Miloša Raonića, sada je šljaka i rival mu je Kasper Rud. Šljaka je najzahtevnija podloga, za svaki poen mora da se "krvari", Norvežanin stiže svaku lopticu i čeka ga fizički zahtevan meč. Nema sumje da će Novak maksimalno rizikovati, želeti što češće da izlazi na mrežu (naravno pod uslovom da se uopšte pojavi), ali veliko je pitanje da li će mu takva igra doneti rezultat.

Sada nam prestoji samo čekanje, to prokleto čekanje, neizvesnost, strah, ali i nada.

Situacija je gotovo bezizlazna, ali ako postoji i promil šanse, Novak Đoković će učiniti sve da je iskoristi. Ako neko može, on može.

Neka i ovo bude drama sa srećnim krajem!

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

EP 2024
Sportski pogled

POBEDI ILI UMRI

07:00

24 jun, 2024

Sportski pogled

Da li je gol Luke Jovića u petom minutu sudijske nadoknade produžetak agonije ili slamka spasa? Hoće li se radost zbog tog pogotka pretvoriti u tugu ili sreću? Mogu li da nas fudbaleri konačno učine ponosnim ili će opravdati epitet "večitih luzera"?

Komentari(0)

Loading