ALOanaliza: Teror za protivničke koševe - evo kakav je igrač Ajzea Kenan i šta donosi Zvezdi

17:06 | 19-06-2024

Sportski pogled 0

Moguće je da su crveno-beli doveli najveće pojačanje ovog leta.

epa

Piše: Đorđe Miljanić

Drugo pojačanje za Crvenu zvezdu ovog leta je Ajzea Kenan, igrač koji se sa njome u vezu dovodi već neko vreme, tako da ovaj transfer javnosti ne predstavlja preveliko iznenađenje.

ALOanaliza: Vratio se Čuburski snajper - evo kakav je Vanja Marinković igrač i šta donosi Partizanu

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Amerikanac rodom iz Biloksija, država Misisipi, u Beograd je stigao iz Olimpijakosa, sa kojim je igrao na Fajnal foru Evrolige i to kao jedan od najboljih igrača. 

Koliko je bio dobar govori i to da je prosečno beležio 11 poena i po 1.4 skoka i asistencije po meču u svim takmičenjima, uz fantastičnih 44.2 odsto uspešnosti u šutu van linije 6.75 metara!

Gledajući spomenute brojke, možda njegov učinak ne izgleda previše impozantno, ali je neophodno uzeti u obzir da je bio član ekipe u kojem još od Vasilisa Spanulisa nije bilo istaknute zvezde i koja neguje takav stil igre da svi igrači napadački budu uključeni.

Takođe, pričamo o bazičnoj statistici, koja nikada ne otkriva kakav je neko košarkaš u celini. Što se tiče Kenana, njegovih 44.2 odsto u šutu za tri poena je nestvaran, ali ne prikazuje kakve je on trojke pogađao tokom sezone - preko ruke, sa velike udaljenosti, u poslednjim momentima mečeva kada je pritisak najveći... 

Prosto, Ajzea je teror za koš protivnika, u stanju je da pogodi iz doslovno svih situacija, ima munjevit izbačaj pri šutu i to je njegov zaštitni znak. U Zvezdi će loptu držati mnogo više u rukama nego ranije, pa ne bi bilo čudno da bude kandidat za najboljeg strelca Evrolige sledeće sezone.

Kenan je opasan iz izolacija, pik igre,  ali mora da se spomene da prvo gleda ka košu, pa tek onda da doda, tako da ne bi trebalo očekivati mnogo organizacije napada od njega. Međutim, ako u istom trenutku na terenu budu bili, a biće, Ajzea Kenan i Miloš Teodosić, to bi bila, ofanzivno gledano, ubitačna kombinacija.

Ipak, postoje određeni nedostaci u igri novog pojačanja crveno-belih i oni su uglavnom "krivi" što više nije u NBA ligi. Uglavnom se tiču defanzivnog doprinosa. 

Pre svega, visok je samo 183 centimetara i kao takav će da bude "uvlačen" u skoro svaki pikenrol protivnika, kako bi se došlo do mis-meč situacija. Takođe, iako omalen, nema previše brze noge. Štaviše, lateralne kretnje su mu prosečne, pa se očekuje da bude meta rivala u igri jedan na jedan.

Zaključak je da je Crvena zvezda dovela fanstastičnu prvu napadačku opciju. Klasičan košgeter iz SAD u evropskoj košarci i od Kenana se očekuje da nosi igru srpskog šampiona i postiže poene kada drugi ne mogu.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading