ALOanaliza: Ne, Nikola, samo ne tamo - evo zašto je Topića izabrao najgori mogući tim u NBA ligi

19:34 | 28-06-2024

Sportski pogled 0

Ovaj momak baš nema sreće.

app
AP Photo/Julia Nikhinson

Piše: Đorđe Miljanić

Vrlo je moguće da je najlepše veče u karijeri mladog Nikole Topića bilo u četvrtak, kada je sa 12. pozicije NBA Drafta izabran od strane Oklahome siti Tander.

Ova pozicija nije tako loša ako se uzme u obzir da je popularni Top imao velikih problema sa povredama u poslednje vreme, iako su prvobitno postojale prognoze da bi mogao da bude izabran sa neka od prva tri mesta.

ALOanaliza: Stigao je Dominator na Mali Kalemegdan - evo kakav je igrač Majk Daum i šta donosi Zvezdi

Topić odavno važi za vrhunskog košarkaškog prospekta i za jednog najvećih talenata svoje generacije u Evropi. To je potvrdio i na Evropskom prvenstvu za juniore u Nišu, gde je kao najkorisniji igrač reprezentacije Srbije osvojio zlatnu medalju.

U igri ga odlikuju neverovatan pregled igre, košarkaška inteligencija i ubitačan prodor, kao i veoma dobar šut spolja. Esencija plejmejkerske pozicije. Visok je, okretan, mobilan, možda mu malo fali "fizikalije", ali nije tako dramatično. Ukratko, najveći biser naše košarke i tako ga treba tretirati.

Nikola je u karijeri naišao na mnogo prepreka. Povrede i birokratski problemi su u maloj meri uticali da se ne razvije još više. 

Nažalost, tu nije kraj problemima za njega, pošto ga očekuje grčevita borba za mesto u timu Oklahome siti, koja je prenatrpana talentovanim igračima na svim pozicijama. Na kraju krajeva, iako je Tander prošle sezone bio izuzetno mlad, dogurao je do polufinala plej-ofa Zapadne konferencije, što dovoljno govori koliko kvaliteta poseduje.

Takođe, Topić će konkurenciju na svojoj poziciji imati u vidu Šeja Gildžisa-Aleksandera, kao i Aleksa Karusa, Lugenca Dorta, Džejlena Vilijamsa, Erona Viginsa i Ajzeu Džoa na bekovskim pozicijama.

app AP Photo/Julia Nikhinson
 

Biće izuzetno teško Nikoli da se nametne među ovakvim "zverima", iako poseduje ogroman talenat. Vrlo je verovatno da će u početku dobijati šansu sa klupe da pokaže šta zna ili u takozvanom "garbidž tajmu" i to će umnogome odrediti tok njegove karijere u Oklahomi.

Ukratko, neće ga Tander dugo čekati i imaće pritisak da u vrlo kratkom periodu dokaže da zaslužuje mesto u timu. Inače bi mogao da prođe kao Vasilije Micić i Aleksej Pokuševski.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading