ITALIJAN ĆE IGRATI KAKO NOVAK BUDE SVIRAO

07:00 | 12-07-2024

Sportski pogled 0

Sve zavisi od srpskog tenisera

nole

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković je u polufinalu Vimbldona. Rekli biste da je ovo potpuno uobičajena rečenica, rečenica koja se podrazumeva. Ipak, vratimo se samo malo u blisku prošlost, tačnije setimo se šta je bilo pre nešto više od mesec dana. Novak je na Rolan Garosu doživeo povredu kolena i petog juna se podvrgao operaciji, isti taj čovek danas je u završnici grend slema. Bilo je nezamislivo da se uopšte pojavi na Vimbldonu, a oni koji su verovali da će zaigrati nisu mu davali velike šanse, ali Đokovićevo srce opet pobedilo.

Bojazan da bi povreda mogla da se pogorša i dalje je tu, prati se svaki pokret sedmostrukog šampiona. Ipak, iz meča u meč strah nestaje kako kod Novaka, tako i kod njegovih navijača. Kao u najboljim danima, Đoković postepeno podiže formu i očekuje se da najbolji tenis prikaže upravo u polufinalu i finalu.

Istini za volju i sreća ga je pogledala, makar što se žreba tiče. Ali, sreću treba zaslužiti. Rival u polufinalu mu je Italijan Lorenco Muzeti.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Muzeti je ostvario rezultat karijere i po prvi put se našao među četiri najbolja na jednom grend slem turniru. Takođe, prvi put će kročiti na Centralni teren Vimbldona. Sve to moglo bi i te kako da ima uticaja na okršaj sa čovekom kome su ovakve situacije kao "doooooobar dan".

epa EPA-EFE/TIM IRELAND
 

 

Italijanski teniser je u prošlosti pokazao da se ne plaši Đokovića i po pravilu protiv njega prikaže odličnu igru. Međutim, tako se pričalo i za Holgera Runea, pa je Novak prva tri gema dobio bez izgubljenog poena. I sada će početak biti od velike važnosti.

Iako Lorenco najbolji tenis igra na šljaci, dokazao je da se i na travi odlično snalazi. Napravio je odličnu uvertiru za Vimbldon, pošto je stigao do finala Kvinsa u kom je izgubio od Tomija Pola. Zanimljivo da na Vimbldonu ove sezone nijedan meč nije dobio u tri seta, što je takođe podatak koji može da igra značajnu ulogu. Redom je bio bolji od Lestijena (3:1), Darderija (3:2), Komesane (3:1), Mpeši Perikara (3:1) i Frica (3:2).

Nije ni Novak blistao, ali je sve mečeve gotovo rutinski dobio. Najpre je eliminisao Koprivu u tri seta, zatim Fernlija i Popirina sa 3:1, da bi najbolji meč odigrao protiv Runea kog je lako savladao sa 3:0. 

Đokovićev servis je bio skoro pa perfektan i mnogo je lakih poena dobio baš tim udarcem. I na mreži se dosta dobro snalazio, a bude li agreisavan u polufinalu Muzeti neće imati nikakvu šansu. Ako Novak bude diktirao poene pitanje pobednika ne bi smelo da se postavlja.

To što mu je De Minor predao bez borbe četvrtfinalni duel, ranije bi bio mač sa dve oštrice, ali sada ne. Iako je koleno u dosadašnjem toku turnira slušalo i nismo videli tragove povrede, Novaku su dani odmora sada potrebniji nego mečevi. Ima i više nego dovoljno iskustva i to što nije igrao četvrtfinale svakako ima više koristi nego štete.

Pobede je počeo da proslavlja tako što oponaša sviranje violine zbog ćerke Tare. Kako Novak bude svirao, tako će Muzeti igrati. 

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading