SRCE JE (OPET) POBEDILO

07:04 | 28-06-2024

Sportski pogled 0

Govorili su nemoj, nije pametno, savetovali ga da sačeka, bude strpljiv, pričali su mu da ne rizikuje, da nije vredno, srce je šapnulo pokušaj

Novak Đoković na Vimbldonu
AP Photo/Alastair Grant

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković igraće na Vimbldonu i to je glavna sportska vest u Srbiji, tačnije trebala bi da bude. Mnogo više prostora u medijima zaslužuje on, od onih zbog kojih nam ponovo crvene obrazi.

"Vanja Milinković Savić pretukao navijača", Dragan Stojković Piksi odbrusio novinaru", "Orlovi rano lete kući", "Srbija uskoro dobija novog selektora", "Ovi igrači ne žele da igraju za reprezentaciju dok je Piksi tu", ovakvi i slični naslovi preplavili su portale. Sve same negativne vesti zbog kojih se navijači nerviraju i pitaju dokle više?

Da su makar Novaka poslušali i koristili "glavu, srce i onu stvar" sada bi se pripremali za osminu finala, a ne bi prvenstvo završili na 19. mestu. Čast izuzecima, ali nemaju naši fudbaleri ni glavu, ni onu stvar, a posebno nemaju srce.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Đoković nije samo šampion na terenu, već i van njega. Zato je mnogima inspiracija, uzor. Ne izdvaja njega to što ima najbolji ritern, najjači bekhend ili neki treći udarac, izdvaja ga to što je uvek bio svoj i što je uvek išao srcem, čak i kada je znao da će zbog toga stradati. 

Novak Đoković na Vimbldonu AP Photo/Alastair Grant
 

 

Nikada nije radio protiv sebe. Bio je ponosan i dostojanstven kada su ga deportovali iz Australije, to je najbolji primer da nikada nije hteo da bude deo stada. Bio je spreman da žrtvuje karijeru, da se odrekne svega. Nekada je čak i previše prkosan, možda baš i sada kada je odlučio da zaigra Vimbldon.

Pre tri nedelje je operisao koleno, doktori su dali prvu prognozu da je bolje da preskoči treći grend slem. Verovatno bi svako to uradio, ali ne i on. Trenirao je naporno, došao ranije u London, testirao sebe do krajnjih granica. Nesumnjivo da se dvoumio, borio sa sobom, osluškivao mozak i srce. Ne bi on bio Novak Đoković kada ne bi uradio nešto mimo rezona, a to rade samo oni koje ljubav vodi u životu, kome je ona pokretačka snaga. 

Ako je neko i pomislio da se zasitio tenisa, da mu ga je preko glave, sada ga je 37-godišnji Beograđanin demantovao. Još je tu ona vatra, strast, želja.

Prioritet svih prioriteta su Olimpijske igre, postoji bojazan da na travi pogorša povredu. Ali, kako da se odrekne sebe i ne pokuša kada mu je srce to šapnulo. Uželeo se opet vimbldonske trave koju je sedam puta grickao, prošle godine nije, izgubio je u dramatičnom finalu od Karlosa Alkaraza. 

Šta god uradio na turniru, on je već pobedio. Očitao je lekciju i onima koje je išao da gleda i podrži u Minhenu, pokazao sve ono što njima nedostaje, volju, želju, karakter.

Srce šampiona se nikada ne otpisuje!

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading