OVO NIJE DOBRO Novaka čeka užasan pad

07:11 | 23-09-2024

Tenis 0

Novak Đoković je četvrti igrač na svetu, ali...

Novak Đoković

Mogao bi do kraja sezone da ispadne iz društva 10 najboljih. Sada kao četvrti na svetu ima 5.560 poena, a deseti je Grigor Dimitrov sa 3,920. Zavisiće sve naravno i od ostalih tenisera, ali ukoliko zaista Novak ne bude igrao u Parizu i Torinu ništa više nije u njegovim rukama.

- Večerao sam sa svojim timom i rekao da prvi put u karijeri nemam dugoročni plan. Igraću ovde, u Kini i u Saudijskoj Arabiji, posle toga ne znam. Živim u trenutku, videću šta dalje, kako se budem osećao - opet je Nole sve ostavio bez teksta odlukom.

Istina je da se Novak ne bi zabrinuo ukoliko ispadne iz Top deset jer ATP lista odavno nije na njegovoj listi prioriteta.  Međutim, ispadanje iz Top deset moglo bi da napravi problem za grend slemove koje Novak Đoković i dalje želi da osvaja. Lošije mesto na ATP listi Novaku bi na Australijan openu moglo da donese susret sa najvećim rivalima u ranijoj fazi turnir.

Prvi na ATP listi najboljih igrača je Janik Siner sa 11,180 bodova, Saša Zverev ima 6,875, dok je Karlos Alkaraz treći i ima 6.690,  a Danil Medvedev peti sa 5,475 bodova. Andrej Rubljiv je na šestom mestu s 4,645 bodova dok je  Tejlor Fric sedmi na svetu sa 4,060 bodova. Potom slede Hubert Hurčak sa 4,060, Kapser Rud sa 4,010, dok je na desetoj poziciji Grigor Dimitriv koji ima 3,920 poena.

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading