O NOVAKU NI REČ Federer otvorio dušu pred Kinezima, pričao i o susretu sa Nadalom, na Đokovića zaboravio

10:28 | 14-10-2023

Tenis 0

Rodžer izazvao erupciju oduševljenja u Šangaju

Federer u Kini
EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI

Nekadašnji švajcarski teniser Rodžer Federer prisustvovao je mastersu u Šangaju, ali u svojstvu navijača i kako bi dobio nagradu za "ikonu sporta".

Rodžer je u društvu tamošnje teniske legende Na Li i trenutno najboljeg Kineza na Turu, Džidžen Džanga.

Prisetio se i susreta sa Rafaelom Nadalom, između ostalog i finala 2017. godine.

- Igrao sam toliko puta sa Rafom, ne na svakom turniru ali na toliko velikih mečeva širom sveta. Srećan sam što smo to radili i ovde, ne jednom, već tri puta - rekao je Federer, pa dodao:

- Još je posebnije što je u finalu. Mislim da sam odigrao veoma dobro na tom meču. Igrao sam fantastičan turnir, fantastičnu godinu sam imao tada kada sam se vratio posle problema sa kolenom. Bila je to godina iz snova. Tada sam poslednji put osvojio Šangaj. Sjajna nedelja je to bila, voleo sam bitke koje sam imao sa Rafom. Srećan sam što sam pobedio u finalu.

Rodžer ističe da je oduvek imao armiju navijača u Kini.

- Prvi put sam se pojavio ovde 2002. kao tinejdžer, imao sam konjski repić, izgledao sam dreugačije, igrao sam drugačije, ali imao sam toliko navijača od prvog trenutka kada sam došao ovde. Osećao sam da sam dobio najveću podršku upravo ovde u Šangaju, Kini. Imao sam veliku sreću što sam toliko godina igrao ovde - zaključio je Švajcarac.

Zanimljivo da Novaka Đokovića nije ni pomenuo, iako ga je savladao u oba duela na turnira u Šangaju.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading