FEDERER UPOREDIO ĐOKOVIĆA I ALKARAZA Rodžer je morao da prizna jednu stvar, ovo se mnogima neće svideti

18:30 | 16-10-2023

Tenis 0

Novak je po ovom parametru neprikosnoven

Federer u Kini
EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI

Rivalstvo Novaka Đokovića i Karlosa Alkaraza verovatno je i najzanimljivije na ATP Turu, ali je još daleko u poređenju sa onim koje je Srbin imao sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom.

Novak i Alkaraz su ove godine sastali tri puta i dva duela je dobio naš as - polufinale Rolan Garosa i finale Sinsinatija, dok je u finalu Vimbldona bolji bio Španac.

O njihovim duelima govorio je nekadašnji švajcarski teniser Rodžer Federer. Priznao je da nije gledao finale Vimbldona.

- Video sam detalje sa finala, samo nekoliko gemova, jer sam ceo dan jurio sa decom. U jednom trenutku sam seo i pogledao nekoliko gemova. Naravno da sam bio radoznao, proveravao sam rezultate sa vremena na vreme, ali nisam mogao da sedim pred TV ekranom. Drago mi je da je finale bilo veličanstveno - rekao je Federer.

Ističe da se Alkaraz brani kao Novak, ali priznaje da je Đoković nepraviđen u tom segmentu igre.

- Vidim potencijal u forhendu, u Rafinom stilu. Možda ima neke elemente tehnike kao ja. Očigledno slajs, skraćene lopte. Može da igra sa osnovne linije kao Nadal. Ima odbrambene mogućnosti kao Novak, ali Novak to radi toliko godina i zato je bez premca, niko to ne može kao on. Baš kao Nadal na šljaci. Takva odbrana je neprevaziđena i ako Karlos nastavi da napreduje, možda ćemo u budućnosti pričati o njegovom potencijalu za defanzivu. Veoma je važno da se sačuva od povreda. Međutim, meni se ne sviđaju takva poređenja. Karlos je Karlos, Novak je Novak, Rafa je Rafa. Svako od njih je jedinstven - zaključio je Federer.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading