ĐOKOVIĆ NEĆE ODUSTATI Novak bacio rukavicu u lice teniskim moćnicima, sprema se ozbiljan okršaj

10:43 | 16-10-2023

Tenis 0

Novak Đoković neće odustati od borbe za slabije rangirane tenisere

Novak Đoković na Vimbldonu
AP Photo/Alastair Grant

- Imamo predstavnika u odboru igrača, ali imate i trojicu koji su predstavnici turnira, kao i generalnog direktora koji kvari glasanje. Naše dve strane imaju potpuno različite interese. Dakle, PTPA treba da postoji i treba da bude tu za igrače, jer mi želimo da radimo 100 posto u korist tenisera - istakao je Đoković za "Sportal".

Nastavio je u istom ritmu.

 - U mnogim slučajevima kada želite da napravite značajnu razliku, morate da imate supervećinu ili većinu, ali to se neće desiti jer imamo različite interese. 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Novak je najavio još jaču borbu.

- Pošto je trenutno monopol u tenisu, kao uostalom i u drugim velikim globalnim sportovima na tom nivou, ali ja mogu da pričam samo kada je u pitanju tenis, dosta jak, mnogi ne žele da se zalazi dublje u ove teme. Mnogi mediji, takođe, koji su u tenisu biraju da ne pišu o ovoj temi zato što to nije u interesu onih koji njih plaćaju. To je jedna začarana igra i začarani krug, ali dok god imam glas koji se čuje, koristiću ga i nadam se da će teniseri i teniserke poput Trunđelitija imati beneficije u bliskoj budućnosti od organizacije PTPA koja je već uspela da kažemo, indirektno, ali i direktno, da natera ATP da preispita neke odluke.

Đokovićeva organizacija ne može da uđe u sistem.

- Direktno malo manje zbog toga što nam ne dozvoljavaju da uđemo u sistem i da budemo deo stola za odlučivanje, da imamo direktno učešće u sistemu, ali indirektno smo mnoge stvari rešili na pozitivan način i isprovocirali. Evo ova poslednja, gde je ATP uvećao sume novca za igrače koji su povređeni i koji su odsutni sa Tura. Njima je sada zagarantovana određena suma novca. Napravili su taj korak napred što pozdravljam, naravno. Da li je dovoljan taj korak? Nije, ali pozdravljam i to su, gotovo sam siguran, uradili jer PTPA i svi igrači podržavaju ove inicijative i konstantno komuniciraju na tu temu, govore kako je bitno da se to adresira na pravi način i da se priča o stvarima koje su kao nazovi tabu tema. 

Jedno je sigurno, Nole neće odustati...

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading