BILA JE TO ČISTA MAGIJA Novak je danas ispisao istoriju, a da li znate kada je prvi put postao najbolji?

07:23 | 20-11-2023

Tenis 0

Novak Đoković danas obara sve rekorde, ali... Da li znate kako je sve počelo?

Novak Đoković

Te 2011. godine Srbin se prvi put popeo na tron tenisa. Put je bio dug, vodio je veliku borbu, ali na kraju je uspeo. Baš toga dana krenula je nestvarna dominacija koja i danas traje, i to baš na Vimbldonu.

Bio je to ponedeljak, 4. dan sedmog meseca. Đoković ga je verovatno dočekao budan, slaveći osvajanje najprestižnijeg turnira. Rang lista potvrdila je da je najbolji teniser sveta. 

Prvo mesto obezbedio je već pobedom u polufinalu na Ol Ingland klubu, u kojem je nadigrao Žo-Vilfreda Congu. Ali je bio čvrsto odlučan da taj ponedeljak dočeka kao šampion Vimbldona, pa je u finalu pobedio Rafaela Nadala, kojeg je i zamenio na čelnoj poziciji piše "Sportal".

MNOGIMA NEĆE BITI DOBRO Novak Đoković poslao poruku svetu tenisa, ono što je rekao šokiraće Alkaraza i drugove

- Ne mogu da nađem reči kojima bih opisao kako se osećam sada - rekao je Novak posle velike pobede. 

Nastavio je tada u istom ritmu.

- Uspeo sam da ostvarim životni cilj i da san pretvorim u javu, sve za tri dana. To je neverovatan osećaj koji nikada neću zaboraviti. Ovo je najbolji dan u mojoj teniskoj karijeri. Svaki sportista na svetu sanja da bude broj 1 - to je nešto što nam daje veliku motivaciju. Dakle, konačno kada to zaista uradite i kada znate da ste najbolji, to je jednostavno neverovatno dostignuće.

Novak je neverovatnom pobedom nad Nadalom postao prvi Srbin koji je osvojio Vimbldon. 

- Ovo je moj omiljeni turnir, turnir o kojem sam sanjao, prvi turnir koji sam gledao u životu. Neću ovo nikada zaboraviti. Zbog ovog uspeha sam se prisetio svog detinjstva i svega što sam prošao. Nije bio lak put, ali to je izgleda neophodno da bi se borio za ono što želiš.

Veliki je Novak Đoković...

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading