NOVAK ĐOKOVIĆ ZAVRŠAVA SEZONU? Sumorne prognoze slavnog tenisera

18:47 | 10-06-2024

Tenis 0

Srbinu predstoji pauza od minimum tri nedelje

nole
EPA-EFE/MOHAMMED BADRA

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković nedavno je operisao koleno u Parizu, pošto se povredio u četvrtom kolu Rolan Garosa na meču protiv Frensiska Serundola.

Posle uspešnog hirurškog zahvata određeno mu je tri nedelje pauze. U poslednjih nekoliko dana sa svih strana nižu se saveti  i uglavnom svi Novaku kažu da preskoči treći gren slem – Vimbldon.

Prioritet su Olimpijske igre za koje se očekuje da bude spreman, ali...

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

- Nije stvar jedino u tome da se kaže – koleno će mi biti u redu za mesec dana, jer i mora da se trenira, pogotovo će Novak morati u ovoj situaciji. Njegov posebni začin jeste da izmori protivnika, da ostane u razmenama, da šeta rivale s jedne na drugu stranu i da im konstantno postavlja različite izazove – istakao je nekadašnji američki teniser Endi Rodik u svom podkastu.

epa EPA-EFE/YOAN VALAT
 

 

Nekadašnji prvi teniser sveta smatra da će od uspešnosti oporavka zavisiti Đokovićeva uspešnost na terenu kad se vrati. 

- Novaku su potrebni njegovi točkovi, odnosno njegov defanzivni kapacitet. Verovatno ima najbolju odbranu  u istoriji tenisa, a ona zavisi od nogu. Protiv takvih velikana kladite se na sopstvenu odgovornost, ali problem je kad neko ima 37 godina, a koleno počne da ga muči. Pokidani meniskus nije strašna stvar sa 24, 25 ili 26 godina, ali za Novaka je izuzetno loš trenutak za povredu. S druge strane, trava je njegova najbolja podloga, a najslabija za rivale.

Nole sigurno razmišlja da uradi sve što je potrebno da bi bio spreman da izađe na šljaku u Parizu. S druge strane, Rodik misli da srpski as može da završi sezonu i da uhvati zalet za sledeću godinu.

- Ako se za dve nedelje Novak povuče s Vimbldona, to bi bilo baš šteta. To onda ugrožava i Ju-Es open, pa bi mogao da završi ovu sezonu, da se zaleči i da pokuša da uhvati još jedan, poslednji zalet u 2025.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading