OVO JE RAZLIKA IZMEĐU NADALA I ALKARAZA Rafa besramno upirao prstom u Đokovića, a ovako je Karlitos reagovao (VIDEO)

19:43 | 05-08-2024

Tenis 0

Potez mladog Španca je izazvao divljenje

Đoković i Alkaraz

 

Tenisko finale Olimpijskih igara u kom je Novak Đoković sa 2:0 pobedio Karlosa Alkaraza, svetska je tema broj jedan.

Odigrali su Novak i Karlitos meč za pamćenje, a Srbin je po prvi put u karijeri osvojio zlatnu medalju. Uprkos tome što su veliki rivali, njih dvojica imaju sjajan odnos.

U finišu drugog seta, Karlitos je pokazao da poseduje manire dostojne najvećih šampiona. Naime, sudija je pokzao da je Đokovićev servis u autu, ali je Alkaraz rekao da je loptica dobra i Srbin je ponovo dobio prvi servis. Malo ko bi u momentima kada se meč lomi postupio kao Karlos.

Za razliku od Alkaraza, Rafael Nadal je postupio potpuno suprotno.

Naime, u polufinalu Rolan Garosa 2013. godine u kom su se sastali Đoković i Nadal dogodila se neobična situacija.

Taj duel pored mnogih sjajnih poena biće još dugo pamćen i zbog velike greške u odlučujućem setu, koja je Noleta verovatno koštala šampionske titule u Parizu.

 

 

Imao je u tom spektakularnom meču na pariskoj šljaci Novak brejk prednosti u petom setu i pri vođstvu od 4:3 je servirao. Rezultat je bio 40:40, gem je dugo trajao i svima je bilo jasno da će možda biti i odlučujući u celom susretu. Đoković je u toj razmeni udaraca naterao svog rivala na defanzivu, a Rafa je potom poslao jednu lopticu visoko i blizu mreže. Nije imao više šta da traži Španac u tom poenu, trebalo je da usledi lagani smeč za prednost tada najboljeg igrača sveta, ali se Novak jednostavno – previše zatrčao ka mreži i umesto da na očekivani način poentira, njegov trk ga je skupo koštao.

Nadal je to jedva dočekao i prstom je upirao ka Đokoviću kako bi sudiji dao do znanja da se "upecao".

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

 

Komentari(0)

Loading