OLIMPIJSKO PROKLETSTVO U NJUJORKU Poražavajuć nastup osvajača medalja na US openu

12:20 | 31-08-2024

Tenis 0

Svi osvajači medalja u singlu sa Olimpijskih igara u parizu ispali su sa US opena

epa

Novak Đoković je osvojio zlato, Karlos Alkaraz srebro, a Lorenco Muzeti bronzu. Međutim, sva trojica su eliminisana u prvoj nedelji US opena i to u razmaku od samo 24 sata.

Najpre je sa poslednjeg grend slema u sezoni ispao Alkaraz. Španac je u drugom kolu poražen od Holanđanina Botika Van de Zandshulpa sa 3:0 u setovima. Bila je to prvorazredna senzacija, budući da niko nije mogao da pretpostavi da će 74. teniser sveta izbaciti jednog od glavnih favorita za titulu.

Odmah zatim je takmičenje završio i Lorenco Muzeti. Italijanski teniser je u drugom kolu izgubio od Amerikanca Brendona Nakašime sa 3:1 u setovima.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Na kraju, svoj nastup u Njujorku je okončao i Novak Đoković. Srpski teniser je šokantno eliminisan od Australijanca Alekseja Popirina, takođe sa 3:1. Teniski svet je u šoku zbog ovog poraza i zbog toga što su sa turnira ispala dva najveća favorita za titulu, a svi su očekivali da se upravo Đoković i Alkaraz sastanu u finalu. 

Time je Novak ostao bez ijedne grend slem titule u 2024. godini, a to mu se desilo prvi put još od 2017.

Đoković, Alkaraz i Muzeti su bili sjajni na Olimpijskim igrama, osvojili su medalje i očekivalo se da prepuni samopouzdanja nastave u istom ritmu i na US openu. Međutim, senzacionalno su završili takmičenje u ranoj fazi turnira i ostaje da se vidi kakve će rezultate imati do kraja sezone.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading