Uživo ATOMSKI FUDBAL U HAMBURGU Kumanov džoker doneo preokret i premijernu pobedu Holanđanima

16:53 | 16-06-2024

EP2024 0

Sjajna utakmica i prva pobeda Holanđana na Evropskom prvenstvu.

Fudbalska reprezentacija Poljske, Fudbalska reprezentacija Holandije
EPA-EFE/ABEDIN TAHERKENAREH

Sjajan meč su nam priredili Holandija i Poljska danas. Sigurno jedan od boljih duela dosadašnjeg Evropskog prvenstva, okonačan pobedom "lala" - 2:1!

Fantastičnu utakmicu smo gledali u prvom delu igre. Maltene se od prvog minuta sve "orvorilo". Pod strašan pritisak su Holanđani stavili Poljake.

Posebno Kodi Gakpo koji je delovao na utakmici kao Ferari naspram spore i trome odbrane rivala kojem je radio šta je hteo. Zaista je klasa bio fudbaler Liverpula.

I ne samo on. Već i Depaj, Simons, Rejnders... Sva trojica su se žestoko ispromašivala i usledila je kazna Poljaka.

Iz praktično prve šanse je usledio korner gde je Adam Buksa bio najviši u skoku i trzajem glavom u 16. minutu je prevario Ferburgena za šokantno vođstvo Poljske u jeku napada "lala".

Nastavili su još žešće da kidišu ka golu rivala izabranici Ronalda Kumana. I to im se isplatilo u 29. minutu. 

Imao je Kodi Gakpo kod odličnog udarca i malo sreće da lopta prevari Ščensnog pošto se ona odbila od Salomona i završila u mreži.

Nisu ni tu stali Holanđani. Gakpo i Depaj su bili najagiliniji da donesu "lalama" prednost do kraja prvog dela igre koji se ipak završio - 1:1.

Kako se završilo prvo poluvreme, tako je počelo i drugo. Inicijativom Holandije. Isključivo su napred odigravali momci u plavim dresovima.

Zaista je bilo zanimljivo gledati malo kako se Holandija brani kada je Poljska imala inicijativu sredinom drugog dela igre.

Dosta opasni su bili ti napadi i udarci Zielinskog i Bukse koji su naterali golmana Brajtona Ferburgena da pokaže kvalitet.

Međutim, izmene su napravile prevagu na utakmici. Konkretno onu koju je napravio Ronald Kuman kada je uveo Vuta Veghorsta.

Bivši napadač Mančester junajteda je sjajno reagovao u 83. minutu i rezantnim udarcem doneo prvu pobedu Holandiji na Evropskom prvenstvu!

Poljska - Holandija 1:2 (1:1)

Buksa 16 - Gakpo 29, Veghorst 83

Sudija: Artur Soareš Dijaš (Portugal)

Kraj utakmice!

Drugo poluvreme:

90+1. minut - Igraće se nadoknada vremena od pet minuta u Hamburgu!

89. minut - Kakva odbrana Ferburgena! Šutirao je Sviderski sa samo sedam metara u padu, ali kakav refleks golmana Brajtona!

83. minut - Goool za Holandiju! Evo preokreta Holanđana!Samo što je kročio na teren robusni napadač. Divna akcija, propustio je Vajnaldum loptu do saigrača koji je preciznim udarcem matirao Ščensnog.

79. minut - Bližimo se polako završnici utakmice. Da vidimo da li imaju Holanđani snage za preokret ili pak Poljaci da serviraju još jedan šok?

74. minut - Kakva šansa za Van Dajka! Posle kornera je šutirao glavom i zamalo prebacio gol...

68. minut - Upropastio je Sviderski opasnu tranziciju Poljske. Nije na vreme dodao do Bukse koji se sa pravom naljutio na saigrača. 

Fudbalska reprezentacija Poljske, Fudbalska reprezentacija Holandije EPA-EFE/Clemens Bilan
 

62. minut - Inicijativa čete Mihala Probijerža. Obrnule su se uloge u Hamburgu u ovim trenucima pa su Holanđani sada prinuđeni da se brane.

58. minut - Evo i Poljaka! Dve odlične prilike. Najpre je šutirao Kivior, potom i Buksa. Intervenisao je sjajno Ferburgen u obe situacije.

54. minut - Nova, opasna, akcija Holandije. Kontra "dva na dva", stigla je lopta do Ćavija Simonsa kojem je lopta prešla preko noge i završila pored gola.

50. minut - Jasna je tendencija "lala" da pokušaju da dođu do još jednog gola i preokreta. Vrlo sličnu sliku iz prvog dela igre gledamo i sada.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme. Promena jedna u timu Poljske. Umesto Šimanskog na terenu je Jakub Moder.

Kraj prvog poluvremena - Još jedna i više nego ozbiljna šansa u samom finišu prvog dela za Holanđane koji su bili apsolutno dominantni u prvom delu igre.

45. minut - Ostali smo vam dužni i golove. Najpre Bukse:

 

 

Potom i Gakpa:

 

 

40. minut - Fenomelanu šansu je ponovo propustio Gakpo. Sjajna akcija po levoj strani, stigla je lopta do igrača Liverpula koji je promašio iz dobre pozicije.

34. minut - Čak 65 odsto je lopta u posedu Kumanove čete. Izuzetno su opasni Holanđani. Nekako je utisak da je samo pitanje vremena kada će naplatiti terensku inicijativu.

29. minut - Goool za Holandiju! Naplatio je fantastičnu partiju Kodi Gakpo. Ofanzivac Liverpula je šutirao, Salamon je stao u blok, odbila je lopta od njega i prevarila sjajnog Ščensnog.

22. minut - Kakva šansa za Memfisa Depaja! Promašio je napadač Atletiko Madrida sa penala. Poslao je loptu nebu pod oblake...

20. minut - Sjajna prilika za "lale". Van Dajk je zahvatio volej u kaznenom prostoru rivala i ponovo je Ščensni morao da vadi kestenje iz vatre.

16. minut - Goool za Poljsku! Šokantna prednost Poljaka koji su bili prilično inferiorni. Posle kornera se iskrao napadač Buksa koji je samo trznuo glavom i centaršut Zielinskog smestio u mrežu.

14. minut - Posle određene inicijative Poljaka, ponovo opasan pokušaj Holanđana. Ovog puta je šutirao Ćavi Simons. Prohujala je ta lopta blizu stative Ščensnog.

9. minut -  Umalo pogodak. Odlična akcija Holanđana. Rejnders je bio gotovo sam na 13 metara i šutirao je pored gola?!

Fudbalska reprezentacija Poljske, Fudbalska reprezentacija Holandije EPA-EFE/ROBERT GHEMENT
 

 

6. minut - Uvod utakmice u potpunosti pripada Holandiji. Pritisli su nominalni gosti Poljake koji se panično brane.

2. minut - Prva prilika za Holanđane. Dobra situacija za fudbalera Liverpula Kodija Gakpa i udarac koji je odbranio Ščensni.

1. minut - Počela je utakmica prvim napadom za selekciju Poljske.

14.50 - Ronald Kuman će moći startere da zameni sa: Zirkzeom, Vajnaldumom, Veghorstom, Matsenom, Malenom, Van de Venom, Gravenberhom, Frimpongnom, De Lihtom, Blindom, Bergvajnom, Gertruidom i golmanima Flekenom i Bijlovom.

14.40 - Sa klupe će selektor Poljske Mihal Probijerž računati na: Berežinskog, Davidoviča, Levandovskog, Grosickog, Modera, Pjonteka, Skoraša, Piotrovskog, Valukeviča, Šimanskog, Sviderskog, Sliša, Puhača, kao i golmane Skorupskog i Bulku.

14.25 - Holandija će zaigrati u formaciji 4-3-3: Ferburgen - Damfris, De Fraj, Van Dajk, Ake - Šauten, Rajnders, Verman - Simons, Depaj, Gakpo. 

14.15 - Poznati su i sastavi. Poljska će igrati u formaciji 3-4-2-1: Ščensni - Kivior, Bednarek, Salamon - Frankovski, Zielinski, Romančuk, Zalevski - Urbanski, Šimanski - Buksa.

14.05 - Prava drama je nastala u Hamburgu gde je napadač ubadao ljude pre nego što je nemačka policija pucala u njega! Više o tome - OVDE.

14.00 - Ozbiljan hendikep za Poljsku je činjenica da neće danas moći da računaju na prvu zvezdu tima Roberta Levandovskog zbog povrede.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading