UTAKMICA KOJA ĆE SE PAMTITI Penali, suze Kristijana Ronalda i Košta heroj - Portugalci jedva slomili Slovence!

23:44 | 01-07-2024

EP2024 0

Portugal posle penala u četvrtfinalu EP!

Fudbalska reprezentacija Portugala
AP Photo/Ariel Schalit

Kakva utakmica u Frankfurtu i meč koji će se pamtiti i o kome će se pričati danima. Na kraju je posle penal drame u četvrtfinale Evropskog prvenstva otišla selekcija Portugala posle penala - 3:0!

Zaista je jako teško opisati šta se sve ove noći događalo u Nemačkoj. Potpuno neverovatna utakmica koja ostavlja utisak. 

Krenućemo od penala gde ulogu apsolutnog heroja ima Diogo Košta. Golman Porta je odbranio sva tri udarca Slovencima!

Redom su promašivali Josip Iličić, Juraj Balkovec i Benjamin Verbič! Sa druge strane su Kristijano Ronaldo, Bruno Fernandeš i Bernardo Silva pogađali i zasluženo odveli Portugalce u četvrtfinale gde iz čeka - Francuska!

To će tek biti spektakl! Bio je i večeras. Mada, istina tek kasnije faze utakmice. Jeste Portugal kontrolisao tempo i ritam utakmice. Očekivano je imao inicijativu, ali...

Fudbalska reprezentacija Slovenije, Fudbalska reprezentacija Portugala AP Photo/Matthias Schrader
 

Dve izvanredne šanse je promašio Benjamin Šeško. Posebno se ističe ona iz drugog produžetka kada je imao jedan na jedan sa Koštom.

Toliko je mlako šutirao, "telefonirao" je golmanu Porta iako je bila situacija samo da ga pita gde će da šutira. Moraće još mnogo talentovani napadač da radi ukoliko misli da ostvari transfer iz Lajpciga u neki od evropskih giganta.

Još jednom je imao Šeško sličnu situaciju, ali se i tada propisno obrukao, a mogao je da utakmicu okonča pre produžetaka i penala.

Mogao je i Kristijano Ronaldo koji je imao penal u prvom produžetku, dosuđen posle prodora Dioga Žote i nespretne intervencije želje Crvene zvezde - Vanje Drkušića.

Tada je uspeo Jan Oblak da odbrani jedanaesterac i ostavi fudbalera Al Nasra u suzama koje su obišle svet!

Ipak, na kraju uloga heroja ide njegovom kolegi iz Portugala Diogu Košti koji je uveo "navigatore" u četvrtfinale, poslao Slovence kući i sprečio ogromno iznenađenje ove noći u Frankfurtu!

Portugal - Slovenija 3:0 (p.)

Sudija: Danijele Orsato (Italija)

Kraj utakmice!

3:0 - Goool Bernarda Silve. Portugal je u četvrtfinalu!

2:0 - I treća odbrana Košte! I Benjamin Verbič je slabo izveo penal. Prosto neverovatno... 

2:0 - Ovo je sada već ozbiljna prednost Portugalaca. Penal je realizovao Bruno Fernandeš!

1:0 - Druga odbrana Košte. Ovoga puta je zaustavio udarac Jureta Balkoveca!

1:0 - Zamalo... Uspeo je jedva Kristijano Ronaldo da pogodi penal, pogodio je stranu Oblak, ali nije uspeo da dohvati šut.

0:0 - Promašaj Josipa Iličića čiji je penal odbranio Diogo Košta!

Penali!

120. minut - Preostalo je još 60 sekundi igre do penala.

115. minut - Kakav promašaj Šeška! Neverovatna greška Pepa, imao je sve vreme ovog sveta da se namesti napadač Lajpciga koji je umesto gola pogodio samo nogu Košte!

112. minut - Slab slobodan udarac rezerviste slovenačke reprezentacije Josipa Iličića. Pogodio je samo živi zid.

105. minut - Kakva odbrana Oblaka! Odbranio je penal Kristijanu Ronladu koji je upisao prvi promašaj posle 13 realizovanih penala.

Kristijano Ronaldo AP Photo/Ariel Schalit
 

103. minut - Penal za Portugal! Prodor Dioga Žote koji je zaustavio Drkušić faulom. Bilo je to dovoljno za Orsata da dosudi najstrožu kaznu! 

100. minut - Dosta ziheraška igra od strane Portugala koji se očigledno boji da ne otvori previše teren za tranziciju Slovenije od koje je dosta patio tokom utakmice. 

95. minut - Prva opasnost u dodatnom vremenu je stigla od - Slovenaca. Pokušao je Verbič čiji je udarac izblokiran.

91. minut - Počeli su i produžeci. Čeka nas dva puta po 15 minuta, ako još uvek bude nerešeno, pucaće se - penali.

Kraj prvih 90 minuta, idemo u produžetke!

89. minut - Kakva šansa Kristijana Ronalda! Imao je jedan na jedan sa Oblakom koji je zaustavio udarac.

85. minut - Samo dva udarca u okvir gola Slovenaca su uputili Portugalci za gotovo čitavu utakmicu?! 

Fudbalska reprezentacija Slovenije, Fudbalska reprezentacija Portugala AP Photo/Ebrahim Noroozi
 

80. minut - Sve smo bliži i bliži produžecima...

75. minut - Ofanziva Portugalaca ne daje rezultate. Ni novi slobodan udarac Kristijana Ronalda (lopta otišla preko gola), ni centaršut Kansela koji Bernardo Silva nije mogao da zahvati.

70. minut - Jalovo deluje inicijativa Portugalaca. Posebno im u odbrani pada koncentracija pošto Slovenci imaju sve više i više prostora za kontre.

65. minut - Evo i prve izmene na utakmici. I to u taboru Portugala. Na terenu je Diogo Žota umesto Vitinje.

61. minut - Kakva prilika za Sloveniju! Možda i najbolja na utakmici. Pukla je kontra, pretrčao je Šeško Pepea koji je uspeo malo da ga omete. Sasvim dovoljno da napadač Lajpciga očajno zahvati loptu.

59. minut - Pletu mrežu "navigatori" oko gola Slovenaca. Napadaju svim silama, za sada bez rezultata. 

55. minut - Ponovo dobar pokušaj Kristijana Ronalda. Jako je raspalio po lopti. Brani Oblak i ovaj pokušaj.

50. minut - Neverovatan promašaj Bernarda Silve kojem se lopta odbila, gotovo idealno i sela, međutim šutirao je daleko preko gola.

Fudbalska reprezentacija Slovenije, Fudbalska reprezentacija Portugala AP Photo/Antonio Calanni
 

46. minut - Kreće drugi deo meča. Da vidimo, može li neki gol da padne, ili nas pak čeka dodatan fudbal.

Kraj prvog poluvremena - Jeste Portugal bolji, međutim Slovenija je zaigrala hrabro u poslednjih 10 minuta i dala nadu da bismo mogli da vidimo i iznenađenje na meču.

45. minut - Još dva minuta nadoknade.

44. minut - Jako dobra šansa Bendžamina Šeška. Uspeli su Portugalci da se odbrane na kraju.

39. minut - Očajan centaršut Kristijana Ronalda koji je sa leve strane prejako poslao loptu u kazneni prostor Slovenije.

34. minut - Verovatno i najopasnija prilika. Šutirao je Kristijano Ronaldo iz slobodnog udarca, malo preko prečke.

31. minut - Evo ga prvi udarac u okvir gola na utakmici. Naravno, Kristijano Ronaldo. Šutirao je glavom, međutim Oblak lako hvata loptu.

27. minut - Ponovo Drkušić. Ovoga puta je sprečio udarac Kristijana Ronalda glavom.

Fudbalska reprezentacija Slovenije, Fudbalska reprezentacija Portugala AP Photo/Matthias Schrader
 

24. minut - Skromno za sada. Bez velikih prilika, uglavnom je klasična "čekalica" iako su Portugalci bili zaista furizoni na početku utakmice. 

19. minut - Očekivano, četa Roberta Martineza drži loptu u nogama i kontroliše ritam utakmice. Slabo šta smo videli od Slovenije do sada.

13. minut - Kakva prilika za Portugal! Ponovo je puklo po desnoj strani, gađao je Bernardo Silva Kristijana Ronalda kojem je falio gotovo santimetar da zahvati loptu. Isto kao i Brunu Fernandešu na drugoj stativi.

8. minut - Dobar napad "navigatora". Stigla je lopta do Kristijana Ronalda u kaznenom prostoru, međutim želja Crvene zvezde Vanja Drkušić je dobro intervenisala. 

4. minut - Prva prilika i to za Portugal. Posle centaršuta sa desne strane, u poslednjem trenutku je intervenisala odbrana Slovenije pošto bi Rafael Leao gotovo sigurno postigao gol.

1. minut - Počela je utakmica prvim napadom za selekciju Portugala.

20.50 - Odigrali su nedavno Slovenci i Portugalci prijateljsku utakmicu u Ljubljani koju je dobio domaći tim sa čak 2:0.

 

 

20.40 - Sa druge strane će Matjaž Kek sa klupe sa rezerve računati na: Žugelja, Zeljkovića, Vipotnika, Verbiča, Lovrića, Kurtića, Iličića, Horvata, Čelara, Gorenc Stankovića, Brekala, Blažića i golmane Beleca i Vekića.

20.30 - Portugalski selektor Roberto Martinez će na klupi za rezerve imati: Silvu, Semeda, Ramoša, Pereiru, Nunješa, Rubena Neveša, Žoao Neveša, Neta, Feliksa, Žotu, Injasija, Daloa, Konseisaa i golmane Patrisija i Saa. 

20.20 - Slovenija će zaigrati u formaciji 4-4-2: Oblak - Karničnik, Drkušić, Bijol, Balkovec - Stojanović, Gnezda Čerin, Elšnik, Mlakar - Šeško, Šporar.

 

 

20.10 - Poznate su i startne postave. Za Portugal će igrati u formaciji 4-3-3: Diogo Košta - Kanselo, Pepe, Dijaš, Mendeš - Palinja, Vitinja, Bruno Fernandeš - Bernardo Silva, Kristijano Ronaldo - Leao.

20.00 - Slovenija će večeras biti oslabljena neigranjem Erika Janže koji ima parne žute kartone. Sa druge strane, Portugalci su u punom sastavu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading