DEMIRAL SE UVUKAO U KOŽU ŠUKURA Korneri kao penali, najslabija Austrija stradala od dva hica - Turci poslednji četvrtfinalisti EP!

22:54 | 02-07-2024

EP2024 0

Turska posle dramatične završnice u četvrtfinalu EP!

Fudbalska reprezentacija Austrije, Fudbalska reprezentacija Turske
AP Photo/Thanassis Stavrakis

Bez dileme je Hakan Šukur jedan od najvećih napadača u istoriji Turske. Ko je gledao večerašnji meč sa Austrijom mogao je da se zapita da li gleda legendarnog golgetera ili Meriha Demirala.

Štoper saudijskog Al Ahlija se uvukao u kožu najfinijih napadača i sa dva hica odveo Tursku u četvtfinale Evropskog prvenstva - 2:1!

Samo što je počela utakmica odmah smo videli - gol! Prvi korner na meču, očajna intervencija austrijske odbrane. Penc je jedva spasio autogol, ali je lopta stigla do Demirala koji je iskoristio zicer.

Fantastičan je tempo bio odmah na startu. Oba tima su igrala otvoreno, priličila je utakmica kao da je Premijer liga u pitanju.

Dve šanse u trećem i petom minutu je imao Baumgartner. Slabo je reagovao u obe situacije i tako ostavio Austriju bez šanse da ekspresno uzvrati.

Uspeli su Turci da stanu na loptu. Namerno su spustili tempo igre, zadržavali posed brojnim pasovima i tako umrtvili igru rivala za prednost na poluvremenu - 1:0.

Ko zna kako bi se utakmica dalje razvijala da je Marko Arnautović u 50. minutu realizovao jedan na jedan sa Gunokom koji mu je sjajno izblokirao udarac.

I kazna je usledila. Generalno očajno branjenje prekida Austrijanaca večeras (pogotovo kornera) je naplatio Demiral.

Fudbalska reprezentacija Austrije, Fudbalska reprezentacija Turske AP Photo/Darko Vojinovic
 

U tom 59. minutu je skočio u petercu, nadvisio snažnog i korpulentnog Kevina Dansa i doneo ogromnih 2:0 Turskoj!

Delirijum je vladao u Lajpcigu pošto su turski navijači napravili atmosferu kao da se igra u Ankari ili Istanbulu.

Samo, nije dugo trajala svečarska atmosfera. Već u 66. minutu je rezervista Gregorič, pogađate, iz kornera, zatresao mrežu Turske za nadu.

Pokušavali su Austrijanci da dođu do gola koji bi im doneo produžetke. Nagrnuli su sa svih strana na Turke, ali nisu uspeli. Najbolju šansu su imali u 94. minutu kada je Gunok praktično izvadio loptu iz gola!

Tako je Turska postala poslednji četvrtfinalista Evropskog prvenstva i za plasman među četiri najbolja u Evropi igraće sa favorizovanom Holandijom u subotu!

Austrija - Turska 1:2 (0:1)

Gregorič 66 - Demiral 1, 59

Sudija: Artur Soareš Dijaš (Portugal)

Kraj meča!

90. minut - Igraće se još četiri minuta do kraja.

88. minut - Mogla je Turska i do trećeg gola! Izbacio je Penc loptu u poslednjem trenutku ispred Jilmaza. 

83. minut - Curi vreme Austrijancima. Imaju još jako, jako malo prilike da stignu do produžetaka... 

78. minut - Sabili su Austrijanci na polovinu Turke. Vrše pritisak, međutim utisak je da je to dosta jalovo, tromo i bezidejno za sada.

72. minut - Očekuje se da u poslednjih 20 minuta utakmice Austrijanci još jače krenu po izjednačujući gol. Ne preostaje im ništa drugo... 

66. minut - Gooool za Austriju! I treći gol večeras je pao posle kornera. Sam kao duh je bio Gregorič na drugoj stativi i kaznio loše postavljenje turske odbrane.

 

 

65. minut - Menja opet Rangnik. Poslednje adute su poslali na teren. Veber i Grilič su na terenu, a na klupu su se preselili Lajnhart i Lajmer.

59. minut - Gooool za Tursku! Opet Demiral i opet posle kornera. Zaista je neverovatno kako Austrijanci loše brane prekide. Sada je u petercu pored Dansa skočio snažni štoper i praktično doveo Turke pred vrata četvrtfinala.

 

 

58. minut - Evo prve izmene i kod Turaka. Salih Ozčan je na terenu umesto Ismaila Jukšeka.

54. minut - Strašan pritisak Austrijanaca. Nagrnuli su svim silama napred. Intervenisao je ovog puta Demiral u poslednjem trenutku.

52. minut - Kakva šansa za Marka Arnautovića i kakav promašaj! Imao je jedan na jedan sa Gunokom koji mu je maestralno ušao u šut. Propala je odlična prilika.

51. minut - Dobar centaršut Poša. Pronašao je Gregoriča koji je slabo zahvatio loptu glavom.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme. Austrijanci su napravili dve izmene. Na terenu su Gregorič i Pras umesto Šmida i Mvenea.

Kraj prvog dela igre - Posle furioznog početka i zaista ludačkog tempa, usledila je nešto slabija razrada utakmice. Videćemo da li u drugom delu igre mogu Turci i Austrijanci da nam priušte još zabave.

45. minut - Igraće se još jedan minut u nadoknadi vremena.

Fudbalska reprezentacija Austrije, Fudbalska reprezentacija Turske AP Photo/Ebrahim Noroozi
 

41. minut - Slab centaršut Kokčua u vrlo dobroj situaciji sa leve strane. Međutim, slabo je podigao loptu što su austrijski štoperi lako izbacili u polje.

36. minut - Jako dobra odbrana Turske. Na svaki napad Austrije imaju rešenje u odbrani, čvrsti su i na sredini terena i zaista se fanatično bore. 

30. minut - Stali su Turci na loptu. Trude se da umire nalete protivnika i da zadrže duže posed što je i logično pošto imaju rezultat koji im odgovara.

25. minut - Opet korner i opet Demiral. Ovoga puta je snažni štoper šutirao malo iznad prečke. Očigledno da Austrijanci imaju problem da brane prekide.

23. minut - Za sada Austrijanci bez udarca u okvir gola rivala. Istina, i Turska ima jedan, ali je baš taj doneo prednost izabranicima Vinćenca Montele. 

17. minut - Dobar napad Austrije po desnoj strani. Usledio je centaršut, međutim odbrana Turske je to zaustavila. Pritiska Rangnikova četa u nameri da ekspresno izjednači.

11. minut - Jako dobra i dinamična utakmica u Lajpcigu. Zaista pršti na sve strane, igra se veoma otvoreno i možemo samo da navijemo da tako ostane i do kraja meča.

 

 

5. minut - Kakva prilika za Austriju! Prošla je lopta kroz peterac, međutim Baumgartner je za malo zakasnio. Mogao je to da bude još jedan pogodak.

3. minut - Evo prve šanse i za Austriju! Baumgartner se našao u prilici, šutirao je jako, jako blizu stative Gunoka.

1. minut - Turbo početak utakmice! Goool za Tursku. Odmah prvi korner, prva prilika i gol. Posle centaršuta, odbrana Austrije je očajno intervenisala, Penc je spasio autogol, ali je samo odbio loptu do Demirala koji je iskoristio Zicer.

20.50 - Od 2011. do danas su se ove dve selekcije sastale čak pet puta. Bilans je dve pobede Austrije, dve Turske, dok je jedna utakmica okončana remijem.  

20.40 - Vinćenco Montela će na klupi za rezerve računati na: Akgunu, Akturogluu, Čeliku, Kahvečiju, Kaplanu, Kiličsoju, Ozčanu, Tosunu, Jazičiju, Jildirimu, Jokušluu i golmanima Bajindiru i Čakiru.

 

 

20.30 - Selektor Austrije Ralf Rangnik će šansu u nastavku utakmice moći da ukaže: Danilucu, Entrupu, Gregoriču, Griliču, Grulju, Kaincu, Prasu, Zajdlu, Kerfeldu, Vajmanu, Veberu i golmanima Lindneru i Hajdlu.

20.20 - Turska će početi utakmicu u formaciji 4-2-3-1: Gunok - Kadioglu, Demiral, Barkdači, Muldur - Ajhan, Jukšek - Jilmaz, Kokču, Jildiz - Guler. 

20.10 - Poznate su i startne postave. Austrija će zaigrati u formaciji 4-2-3-1: Penc - Poš, Danso, Lajnhart, Mvene - Zajvald, Sabicer - Laimer, Baumgartner, Šmid - Arnautović.

 

 

20.00 - Obe reprezentacije će večeras biti oslabljene. Za Austriju neće igrati Trauner (povreda) i Vimer (žuti kartoni), dok će i Turci zbog suspenzije biti lišeni usluga Akajdina i Čalhanoglua. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading