TURSKI DUO PRESEO CRVENO-BELIMA Benfika pobedila Zvezdu na premijeri "nove" Lige šampiona, "orlovi" odneli sva tri boda za Lisabon

20:41 | 19-09-2024

Fudbal 0

Poraz crveno-belih na startu Lige šampiona.

FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su sa 1:2 od lisabonske Benfike u prvom kolu Lige šampiona.

Nakon tačno 40 godina od velike pobede protiv Benfike na "Marakani", Zvezda nije uspela da ponovi isti podvig. Tačno 19. septembra 1984. pao je portugalski velikan sa 3:2 u Beogradu, a ovog puta četiri decenije kasnije za Lisabon se "orlovi" vraćaju sa sva tri boda.

Možda i nezasluženo, ali to je za neku drugu priču. Glave šampionu Srbije došla su dva reprezentativca Turske koji su kumovali pobedi svog tima, kao i dve prilično loše reakcije odbrane koje se na ovakvom nivou surovo kažnjavaju.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Videla je to i Zvezda te ostala bez uvodnih bodova i šanse da pred oko 45.000 ljudi uradi nešto više. Prvi deo igre rezultatski u potpunosti je pripao gostima iz Portugala, dok gledajući na ono što se dešavalo na terenu nije bilo tako.

Jasno, na kraju se pamti samo rezultat, ali ako nauči na sopstvenim greškama i ponovi igru kao ove večeri, sigurno da će šampion Srbije profitirati u narednim mečevima ove sezone na velikoj sceni.

Krenuli su domaći ofanzivno u meč, želeli da priprete i pokažu da bi da pokupe sva tri boda na otvaranju grupne faze.

FK Crvena zvezda FOTO TANJUG/MARKO ĐOKOVIĆ/ nr
 

Međutim, hladan tuš stigao je nakon smušene reakcije odbrane već u devetom minutu kada je novajlija Kerem Akturkoglu pokazao zašto je doveden i pogodio za prednost "orlova".

Benfika se nakon toga zatvorila, prepustila posed u potpunosti crveno-belima koji su pretili najviše preko Duartea.

Brazilac je u dva navrata testirao Trubina, ali je golman gostiju bio siguran. Kada se činilo da bi Zvezda svakog trenutka mogla do izjednačenja, ponovo je odbrana bila problematična.

Loša intervencija prvo Radeta Krunića, te Uroša Spajića i na kraju prilično "jeftin" prekršaj Pitera Olajinka rezultirao je prelepim pogotkom još jednog turskog reprezentativca Orkuna Kokčua. Uhvatio je Omrija Glazera u iskoraku i pogodio uz samu desnu stativu.

Drugo poluvreme proteklo je u znaku Zvezde. Pritiskali su izabranici Vladana Milojevića, igralo se uglavnom se uglavnom na polovini Portugalaca, ali je izostajao završni potez domaćih.

Pretio je Naser Điga nakon kornera, a odlične lopte i požrtvovanost Timija Maksa Elšnika nisu naplaćeni, pa golman Benfike nije imao mnogo posla.

Ipak, u 86. minutu probudila se i "Marakana". Rezervisti Šerif i Milson su odlično kombinovali, a reprezentativac Angole lepo pogodio za potpunu dramu i delirijum na tribinama.

FK Crvena zvezda FOTO TANJUG/MARKO ĐOKOVIĆ/ nr
 

Pogubili su se Portugalci koji su već videli siguran ulazak trijumf i laganu završnicu. Pritiskala je Zvezda, mogla da bude i kažnjena u 90. minutu kada je stativu pogodio Amduni, ali je rezultat ostao nepromenjen.

Ostaće utisak da je šampion Srbije zaslužio mnogo više, ali je na kraju poražen na premijeri "nove" Lige šampiona od portugalskog velikana.

Naredni duel crveno-bele čeka 1. oktobra u Milanu gde će na "Đuzepe Meaci" igrati protiv Intera koji je u prvom kolu igrao nerešeno sa Mančester sitijem.

Crvena zvezda - Benfika 1:2 (0:2)

Milson 86 - Akturkoglu 9, Kokču 29

Sudija: Majkl Oliver (Engleska)

Drugo poluvreme:

Kraj meča!

90. minut - Mnogo sreće za crveno-bele! Stativu je pogodio rezervista Zeki Amduni koji je ušao pre nekoliko desetina sekundi.

86. minut - GOOOOL ZA ZVEZDU! Sjajna akcija i majstorski pas Šerifa do Milsona koji je rutinski matirao Trubina, evo nade za srpskog šampiona!

85. minut - Jedna sporna situacija kada je Šerif Ndiaje pao posle udarca Otamendija, međutim Majkl Oliver je samo pokazao da se igra nastavi posle konsultacija sa VAR sobom.

81. minut - Opao je značajno tempo utakmice. Jeste da igrači Zvezde pokušavaju, međutim daleko je to od onih šansi sa početka drugog poluvremena i u drugom delu - prvog.

75. minut - Popustio je malo pritisak čete Vladana Milojevića. Deluje i da je domaćin malo izgubio snagu.

FK Crvena zvezda FOTO TANJUG/MARKO ĐOKOVIĆ/ nr
 

71. minut - Izmene u Zvezdi. Na terenu su Šerif Ndiaje i Milson, dok teren napuštaju Bruno Duarte i Olajinka.

68. minut - Pretio je Kokču iz slobodnog udarca. Na sreću ovog puta daleko preko gola.

65. minut - Velika prilika za Zvezdu. Mogao je Điga do gola. Pogodila ga je lopta i završila malo pored gola Benfike. Fali crveno-belima i malo sreće iako su očigledno bolji tim u drugom delu igre.

60. minut - Nastavljaju se napadi srpskog šampiona. Benfika praktično nije prešla polovinu domaće ekipe. 

56. minut - Traljav pokušaj Dalsija. Šutirao je sa nekih 20 metara, međutim se okliznuo i lopta je završila daleko od gola.

51. minut - Velika dominacija Zvezde u prvih nekoliko minuta u drugom delu igre. Ne diše odbrana Benfike...

47. minut - Slobodan udarac se leve strane, solidan centaršut i pokušaj glavom Olajinke koji je završio preko gola, Svakako, srpski šampion je zapretio.

FK Crvena zvezda EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
 

46. minut - Počelo je drugo poluvreme, bez izmena na obe strane, osim one po jedne tokom prvog dela igre.

Kraj prvog dela igre - Prava šteta. Primala je Zvezda golove u trenucima kada je bila bolja od rivala i kada je zamirisalo da može da zatrese mrežu Trubina. Ipak, vidna je individualna klasa Di Marije, Akturkoglua i Kokču, što za sada pravi razliku na Marakani.

45. minut - Igraće se još tri minuta do kraja prvog dela igre.

40. minut - Dobar pokušaj Mirka Ivanića, imao je dosta prostora, namestio se, međutim promašio je možda za pola metara gol Benfike.

37. minut - Ne može ni Bah više. Na terenu je Isa Kabore, momak kojeg je Benfika pozajmila od Mančester sitija ovog leta.

35. minut - Povredio se desni bek portugalskog tima Bah posle duela sa Olajinkom, pa se sada i njemu ukazuje pomoć.

29. minut - Goool za Benfiku! Ponovo Turčin... Sada je iz slobodnog udarca pogodio Kokču posle, mora se to priznati, fantastičnog udarca.

 

 

26. minut - Mora ipak izmena. Mimović se preselio na klupu, na terenu je Dalsio, biće sada promena i ulogama u redovima Zvezde.

23. minut - Šta se ovo dešava?! Sada se i Mimović žali na povredu. Čini se da talentovani desni bek neće moći da nastavi meč...

21. minut - Nije dobro, povredio se Seol prilikom jednog centaršuta i sada mu se ukazuje pomoć na terenu.

18. minut - Odličan udarac Bruna Duartea. Namestio se na udarac, snažno opalio, međutim Trubin je ponovo bio siguran.

15. minut - Kakva šteta! Zakomplikovali su igrači Zvezde dobru situaciju. Ušetao se domaćin u kazneni prostor Benfike, međutim Silas nije uspeo udarcem da završi akciju. Bolje deluje šampion Srbije od primljenog gola.

12. minut - Odlična prilika za Zvezdu! Odlično je domaćin izigrao odbranu rivala. Bio je iskosa Krunić, solidno šutirao, ali mu je udarac odbranio Trubin.

9. minut - Gol za Benfiku! Tekla je akcija po desnoj strani, pronašao je Di Marija saigrača Akturkoglua na levoj strani koji je bio brži od Spajića i lako je matirao Glazera.

 

 

4. minut - Bilo je veoma opasno. Stigla je lopta u peterac do Pavlidisa ispred kojeg je Seol izbacio loptu u poslednjem trenutku, da nije deluje da bi to bio siguran gol. 

2. minut - Prvi udarac na meču. Kareras je zapretio sa levog boka, međutim išao je daleko od gola Glazera.

1. minut - Počela je utakmica prvim napadom portugalskog sastava.

18.40 - Da podsetimo i da će fudbaleri imati veliku podršku sa tribina od košarkaša, a nezvanično se može čuti da bi i Novak Đoković mogao da prisustvuje utakmici.

18.30 - Više o glavnom sudiji večerašnje utakmice saznajte - OVDE

18.15 - Sa druge strane će Bruno Laž u nastavku utakmice moći šansu da ukaže: Orsensu, Amduniju, Arauhu, Besteu, Bajramiju, Bareiru, Šjelderupu, Kaboreu, Arturu Kabralu i golmanima Gomešu i Soarešu.

18.00 - Vladan Milojević će sa klupe moći da računa na Dalsija, Drkušića, Luku Ilića, Kangu, Lekovića, Milsona, Prutseva, Radonjića, Šerifa, kao i golmane Marka Ilića i Gutešu.  

17.45 - Benfika će na travu Marakane istrčati u rasporedu 4-3-3: Trubin - Bah, Silva, Otamendi, Kareras - Florentino, Kokču, Rolhajser - Di Marija, Pavlidis, Akturoglu.

 

 

17.35 - Poznati su i sastavi. Zvezda će izaći na teren u formaciji 4-2-3-1: Glazer - Mimović, Điga, Spajić, Seol - Elšnik, Krunić - Silas, Ivanić, Olajinka, Bruno Duarte.

17.20 - Zanimljivo je da se srpski i portugalski velikan nisu sastajali još od onih čuvenih okršaja iz 1984. godine. Tada je najpre u šesnaestini finala Lige šampiona slavila Zvezda sa 3:2, da bi potom Benfika pobedom od 2:0 prošla dalje. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading