NDIAJE JE PENICILIN ZA PARTIZAN Zvezda prekinula post dug osam godina i nokautirala crno-bele u Humskoj uz Šerifov het-trik

20:54 | 23-09-2024

Fudbal 0

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Partizan sa 4:0 u 9. kolu Mozzart Bet Superlige Srbije.

Partizan - Zvezda

Čekala je Zvezda, čekala više od osam godina i dočekala pobedu u "večitom" derbiju u Humskoj. Naplatili su crveno-beli sa kamatom najvećem rivalu i posle dužeg vremena ostvarili pobedu na stadionu Partizana. Poslednji put to je uspela generacija Miodraga Grofa Božovića još 2016. (1:2), a sada je četa Vladana Milojevića upisala jedan od najubedljivijih trijumfa kada su u pitanju međusobni dueli dva protivnika.

Da budemo precizni, 1998. godine je na "Marakani" bilo 4:0 za crveno-bele, a kada je pre večerašnjeg meča Zvezda postigla četiri gola u Humskoj na kalendaru je stajala 1976. godina. Ne treba ni trošiti reči koliki je ovo udarac za Partizan i njegove navijače, naročito nakon najlošijeg starta u ovom veku, ispadanja iz kvalifikacija za sva tri evropska takmičenja, slabijih partija u domaćem šampionatu, te poraza od OFK Beograda uoči derbija. Kao za već grogiranog boksera, ovo je poslednji udarac koji ga baca na zemlju.

ndijaj FOTO TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ/bs
 

 

Što se samih dešavanja na terenu tiče, prvo poluvreme prošlo je u dominaciji aktuelnog šampiona Srbije. Kontrolisali su igru crveno-beli, imali znatno veći posed, nedostajala je samo prava prilika u prvih 20 minuta. Timi Maks Elšnik bio je najagilniji. Uglavnom je sve kretalo od slovenačkog reprezentativca koji je u nekoliko navrata uspevao da otvori prostor svojim saigračima, ali je izostajao završni pas ili udarac koji bi ugrozio rivala. Partizan se uglavnom koncentrisao na kontre, iz kojih se ukazivala prilika za nešto konkretniju akciju, međutim, Omri Glazer nije imao mnogo posla u prvih pola sata.

Ritam utakmice je pao, a onda u 23. minutu se sve promenilo. Stefan Kovač igrao je rukom u svom šesnaestercu, sudija Novak Simović dobio je signal iz VAR sobe da pogleda snimak i nakon što je to učinio, pokazao na belu tačku. Navijači Partizana nisu bili zadovoljni, pozivali su svoje ljubimce da napuste teren, a Šerif Endiaje u međuvremenu menja rezultat i donosi prednost Zvezdi.

Nastavili su gosti da pritiskaju, došli do 80 odsto poseda u jednom momentu, a onda u 33. minutu mogli da budu kažnjeni za lošu postavku u odbrani. Mario Jurčević je oprobao udarac sa distance, a Omri Glazer se ispružio koliko je dugačak kako bi sprečio Slovenca da izjednači. Bio je to period dobre igre domaćih koji su u 39. ponovo pretili, ovog puta preko Bibrasa Natha. Izraelac je testirao zemljaka na golu Zvezde, ali se rezultat nije menjao. Međutim, to nije bilo sve od prvog poluvremena, iako se činilo da će crveno-beli sa minimalnim vođstvom na odmor. Mladi Andrija Maksimović pokazao se već na debiju u prvoj postavi, odlično je proigrao najskuplje pojačanje šampiona Srbije, Silasa, koji u nadoknadi prvog dela igre postiže prvenac za novi klub.

derbi FOTO TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ/bs
 

 

Tražili su "grobari" na poluvremenu ostavku Aleksandra Stanojevića povicima sa istoka i zapada, a trener crnob-belih posegao je za izmenama, te je u igru uveo Nikolu Antića i Jun Jong Goha umesto Jurčevića i Natha, ali to nije dalo željeni rezultat. Zvezda je u potpunosti nokautirala rivala nedugo nakon što je počeo drugi deo igre, tačnije u 55. minutu. Elšnik je odlično proigrao Endiajea koji postiže svoj drugi gol na meču. Mirisalo je da ćemo posle mnogo godina videti het-trik nekon igrača u derbiju, a nije mnogo trebalo napadaču Zvezde da u 65. uspe u tome. Sada je asisten bio ruski internacionalac Egor Prucev, a Šerif nastavio da rešeta. Pokazao je Senegalac još jednom da je pravi penicilin za Partizan, bio mu je to peti pogodak protiv "večitog" rivala u isto toliko derbija.

Sigurno da će posle ovog derbija uslediti ozbiljne turbulencije u Humskoj, dok navijači i uprava Zvezde ne mogu biti zadovoljniji. Srušili su crni niz dug osam godina i to na kakav način. Posle ove pobede crveno-beli su ostali na čelu tabele sa 22 boda, dok su crno-beli pali na prilično šokantno deveto mesto sa duplo manje bodova od "večitog" rivala - 11.  U narednom kolu Zvezda dočekuje Železničar iz Pančeva u Beogradu, dok Partizan ide u goste najvećoj senzaciji Superlige ove sezone, Nenadu Lalatoviću i lučanskoj Mladosti.

 

 

PARTIZAN - CRVENA ZVEZDA 0:4 (0:2)

Stadion u Humskoj 

Sudija: Novak Simović

90. minut - Kraj! Ubedljiva pobeda Zvezde u 174. večitom derbiju!

81. minut - Sve je ovde odavno rešeno, ostaje samo da vidimo koji će biti konačan rezultat.

78. minut - Nova velika šansa za Zvezdu, Duarte je šutirao, ali je Filipović blokirao glavom.

72. minut - Navijači Partizana zasuli su petardama igrače Crvene zvezde koji su trebali da izvedu aut kod centra.

65. minut - Goooool! Ponovo Šerif, njegov treći gol večeras, katastrofa Partizana!

 

 

62. minut - Menja i Milojević. Izlaze Silas i Maksimović, ulaze Milson i Prucev.

55. minut - Gooooool! Šerif Ndijaj ponovo pogađa! Maksimović je započeo akciju, Elšnik asistirao... Partizan je na kolenima

 

 

51. minut - Žuti karton za Mujakića.

49. minut - Četvrti korner za Partizan, ali bez opasnosti po gol Zvezde.

46. minut - Umesto Jurčevića u drugom poluvremenu za Partizan će igrati Antić, a Goh umesto Natha. U timu Crvene zvezde nema promena.

45+3 - Gooooool! Silas je duplirao prednost i Zvezda sa dva gola prednosti ide na odmor!

 

 

43. minut - Dug napad crno-belih, Zubairu je na kraju centrirao, ali je lopta išla blizu gola, pa je Glazer izbio u korner.

38. minut - Natho je šutirao, ali lopta prolazi tik pored stative. Dobar derbi gledamo nakon što je Zvezda povela.

35. minut - Olajinka se u trenutku našao sam ispred Jovanovića, ali je onda odlučio da uposli saigrača, a ne da šutira. Propala je velika šansa za Zvezdu.

32. minut - Najbolja prilika za Partizan! Jurčević se ubacio iz drugog plana na centaršut Zubairua, gađao je dalju stranu i pogodio prečku!

28. minut - Prvi šut u okvir gola Zvezde, Zahid je šutirao, ali siguran Glazer.

24. minut - Gooooool! Ndijaj je preuzeo odgvornost i savladao Jovanovića, Zvezda vodi 1:0!

 

 

Simović gleda VAR i pokazuje na belu tačku.

20. minut - Maksimović je odlično dodao do Elšnika, ali je Kovač blokirao njegov šut, ali je to uradio rukom.

13. minut - Zvezda je ta koja ima inicijativu na startu, ali ništa konkretno nije uspela da uradi.

7. minut - Prvi put prete fudbaleri Partizana, biće korner. Bez opasnosti po gol Glazera.

6. minut - Prva šansa na utakmici, Jurčević je u poslednjem trenutku izbacio loptu ispred Silasa na petercu.

4. minut - Prva pretnja stigla je od Mirka Ivanića, ali nije bio precizan

1. minut - Utakmica je počela!

18.30 - Jake policijske snage na Autokomandi pred derbi, tu je i konjica

18.02 - Neobične scene pred večiti derbi: Bez gužve uoči meča Partizan - Zvezda

17.51 - Evo i zvaničnih sastava

Partizan (4-2-3-1): A. Jovanović - Filipović, Ilić, Mujakić, Jurčević - Arijaga, Kovač - Zubairu, Natho, Zahid - Kalulu.

Crvena zvezda (4-2-3-1): Glazer - Seol, Spajić, Điga, Elšnik - Krunić, Maksimović - Silas, Ivanić, Olajinka - Endijaje

17.50 - Teren je u jako lošem stanju.

 

 

17.15 - Novak Simović iz Lovćenca je određen za glavnog sudiju 174. prvenstvenog duela Partizana i Crvene zvezde. Ovo će biti njegov sedmi večiti derbi.

Novak Simović Foto: ATA Images
 

 

Linijske sudije biće Nikola Đorović i Miloš Simović, dok je za četvrtog određen Nenad Minaković. U VAR sobi biće Pavle Tomić i Uroš Stojković.

16.59 - Zanimljivo da Zvezda u Humskoj nije slavila punih osam godina.

16.58 - Crveno-beli imaju daleko skuplji tim, uigraniji su, u boljoj su formi, dok crno-beli imaju dosta problema i zaostatak u prvenstvu. Ipak, u derbiju to sve pada u vodu i po pravilu ovakve utakmice uvek budu neizvesne.

16.56 - Zvezda je lider na tabeli sa 19 bodova, dok je Partizan sedmi sa 11, ali i utakmicom manje od večitog rivala.

16.55 - Dobar dan i dobrodošli na blog našeg portala posvećen 174. večitom derbiju. Uz alo.rs pratite sva dešavanja iz Humske.

 

Пласман обезедио Sofascore

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading