NE STIŠAVA SE BURA Još jedan fudbalski as kritikovao kalendar takmičenja

20:12 | 25-09-2024

Fudbal 0

Oglašava se sve veći broj fudbalera

Totenhem

Kapiten Totenhema Son Hjon Min kritikovao je prenatrpan kalendar takmičenja i sve veći broj utakmica, te je pozvao fudbalske zvaničnike da ovu situaciju shvate maksimalno ozbiljno, zbog spekulacija da bi igrači mogli da stupe u štrajk.

Son je još jedan u nizu fudbalera koji se oglašavaju na ovu temu. Pre njega su to učinili Rodri, Alison, Žil Kunde i Manuel Akanđi.

Rodri je prethodnog vikenda doživeo tešku povredu zbog koje je praktično završio sezonu, a isto se desilo i golmanu Barselone Mark Andreu Ter-Štegenu.

- Mnogi igrači su pričali o tome i rekli prave stvari i mislim da je veoma važno da neko zaista izađe i kaže prave stvari. Igrači su oni koji moraju da kažu nešto, a definitivno se radi o mnogo utakmica. Fudbalski navijač želi da vidi kvalitetnu utakmicu, a ne što više utakmica, a ne želite da vidite igrače koji se muče sa povredama - rekao je Son uoči utakmice protiv Karabaga u Ligi Evrope.

Korejac je rekao da je igračima nekada teško da vode računa o sebi i zbog brojnih putovanja, a da ponekad fizički i psihički nisu spremni kada znaju da izlaze na teren i da je ogromna mogućnost povrede. 

- Mi nismo roboti i moramo time da se pozabavimo i definitivno smanjimo broj utakmica kako bismo mogli da igramo kvalitetnije. Mislim da bi to trebalo da bude cilj. To je mnogo posla, a prema programu dodato je još utakmica. Na primer, Siti je u nedelju igrao protiv Arsenala, a u utorak protiv Votforda. To nije čak ni fleksibilno, možda je moglo da se prebaci za sredu umesto u utorak, ali to nije fleksibilno - naveo je on.

- O tome mi pričamo i normalno je da se svi povrede ili da su u visokom riziku od povrede. Mislim da to nije fer. Takođe, mislim da Rodri govori prave stvari, da igramo možda 50 ili 60 utakmica, a ne više od 70, mislim da to nije fer - dodao je Son.

Upitan da li bi podržao štrajk, kapiten reprezentacije Južne Koreje odgovorio je: 

- Ne, pošto želite da uđete u finale i odigrate te utakmice. To je drugačiji scenario, ali na primer želim da kažem da je format Lige šampiona promenjen da se odigra i više utakmica i mislim da to nije pravi način da se brine o igračima - naveo je Son. 

- Kada izađe raspored igrači moraju da budu na terenu. Mnogo toga se dešava. UEFA, FA i FIFA, svi moraju to da shvate zaista ozbiljno. Nije nasumično, da samo nekoliko igrača kaže da je previše utakmica. Želimo da vidimo visokokvalitetne utakmice i najbolju igru fudbalera i mislim da bi to trebalo da bude cilj. Naravno, povrede dolaze i kroz manji broj utakmica, ali uz mogućnost više putovanja i više utakmica, mogućnost povreda će biti veća - naveo je Son. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading