OGLASIO SE ZAMENIK ŠEFA POLJSKE DIPLOMATIJE Hitno pozvan ambasador Holandije, mora da objasni hapšenje Pankova

20:05 | 06-10-2023

Fudbal 0

Poljsko ministarstvo spoljnih poslova je zatražilo od ambasadora Holandije u Varšavi da u subotu dođe u minisarstvo

Radovan Pankov
EPA

Sve to zbog velikog incidenta u Holandiji, kada je holandska policija nasrnula na čelnike poljskog kluba, a tom prilikom su uhapšeni Radovan Pankov i kapiten Žozue.

TEŠKE OPTUŽBE NA RAČUN PANKOVA Nastavlja se haos, oglasila se tužiteljka

- Zbog verodostojnih veoma uznemirujućih informacija o diskriminaciji holandskih službi prema građanima Poljske u ministarstvo je pozvan ambasador Holandije - kazao je zamenik šefa poljske diplomatije Pavel Jablonjski.

Holandska policija je uhapsila srpskog i portugalskog fudbalera zbog toga što su navodno napali redara i tom prilikom mu slomili ruku.

Predsednik kluba Darijuš Mioduski optužio je holandsku policiju i redare.

- Nije istina da smo mi izazvali izgred. To je skandal. Godinama odlazim na utakmice, pamtim i napad navijača suparnika na autobus. Ali nikada još se nije desilo da policija i redari napadnu upravu gostujućeg kluba - kazao je direktor Legije Mioduski.

On je dodao da je holandska policija pretila da će napasti autobus ako joj ne predaju Pankova i Žozuea koji su pristali da idu u policiju samo da bi se tenzije smirile.

Poljski premijer Mateuš Moravjecki stao je jutros na stranu poljskih fudbalera i naredio ministarstvu spoljnih poslova da hitno proveri incident.

- Prema poljskim fudbalerima i ima da se ponašaju u skladu sa zakonima. Ne dopuštamo da se krše -poručio je poljski premijer.

 

@alo_portal EKSKLUZIVNO ZA ALO! Nole: Volim košarku, ali bolje da se držim reketa! Šampion u društvu šampiona. Novak Đoković ekskluzivno za Alo! sa veličanstvenog dočeka u Beogradu, govori s puno strasti 🎥| D. J. Bužić #alo #alodnevnenovine #novakdjokovic ♬ original sound - Alo_portal

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading