"TAKO SU I NAS NAPALI 1991. GODINE" Bivši reprezentativac Hrvatske sramno uporedio Srbe sa Hamasom

20:22 | 11-10-2023

Fudbal 0

Rođeni Splićanin je sve uporedio sa situacijom devedesetih u Jugoslaviji

Đovani Roso

Bivši fudbalski reprezentativac Hrvatske Đovani Roso je u intervjuu za Jutarnji list govorio o paklu rata u Izraelu, ali je posle toga sramno uporedio Srbe sa napadom Hamasa.

Roso koji je rođen u Splitu je u čak 19 navrata igrao za hrvatsku reprezentaciju, a veći deo karijere je proveo upravo u Izraelu, gde je i živeo posle profesionalne karijere.

Upravo je to bio povod da "Jutarnji list" uradi intervju sa njim, ali je on iskoristio priliku da situaciju i rat u Izraelu uporedi sa Srbima.

- Zemlja je do pre mesec dana bila podeljena između desničara koji su snažno podržavali Netanjahua i drugih demonstranata na ulicama koji su bili protiv njegovog pokušaja da reformiše pravosudni sistem, nije bilo mesta za kompromis. To me podseća na naš rat 1991. godine, kada su nas Srbi napali, sve razlike su nestale i jedino je bilo važno odbraniti zemlju i dobiti rat. I Izrael će sigurno pobediti u ovom ratu - rekao je Roso i dodao:

- Ne znam da li ste pratili izjavu Džoa Bajdena koji je poručio nekim stranama da ne učestvuju u terorističkim aktivnostima u narednim danima i nedeljama. Očigledno je mislio na Hezbolah i Iran. Nosač aviona koji je letos bio u Splitu je već stigao ovde. Ne znam da li će Hezbolah poslušati, mi ovde u Haifi se spremamo za njihov napad, ali ako intervenišu, rizikuju kao nikad ranije jer su Amerikanci pritekli u pomoć - zaključio je rođeni Splićanin.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading