JEZIVA ISPOVEST KAPITENA LEGIJA On je uhapšen sa Srbinom: Da je Raša tamo otišao sam, nastradao bi

10:20 | 12-10-2023

Fudbal 0

Pojavili su se novi detalji hapšenja Radovana Pankova u Holandiji

Nove optužbe na račun Pankova
EPA-EFE/Andrzej Lange

Sa njim je u policijsku stanicu odveden i Portugalac Žozue, kapiten poljskog tima.

Upravo je Žozue objasnio poljskim medijima šta se sve dešavalo i kako su izgledali sati u zatvoru!

Iskusni fudbaler učestvovao je u pregovorima Legije i policajaca u Holandiji, a zatim proveo noć u pritvoru, gde mu nije bilo nimalo prijatno. Nikome ne bi poželeo takav tretman - osećao je smrad, odbijao je hranu i plašilo ga je što su u ćelijama pored njega ljudi koji su počinili teška krivična dela!

- Bila je to užasna noć. Nikada nisam doživeo ništa tako loše, tako nepravedno. A verujte mi, prošao sam svašta u životu. Te sate, neizvesnost i strahove koji su me tada pratili ne bih poželeo ni najgorem neprijatelju. Izašao sam iz zatvora, ali trebaće mi neko vreme da se psihički oporavim. Znam da moram živeti s tim, ali s druge strane voleo bih ga se rešiti, kao i svih stvari koje sam tada nosio - rekao je Portugalac za sajt sportfakty.wp.pl.

OGLASIO SE RADOVAN PANKOV NAKON IZLASKA IZ ZATVORA Ovo neću zaboraviti, Poljska je moj drugi dom

Nastavio je u istom ritmu.

- Sedimo u autobusu i odjednom me zove trener, kao kapitena. On je ispred autobusa, ja sam nazad. Kaže mi da policija ima osumnjičenog jer je navodno jedan od radnika obezbeđenja povređen. A taj osumnjičeni je Raša Pankov. Bio sam iznenađen", rekao je Portugalac i nastavio: "Trener mi je tada rekao da policija želi da on prespava u policijskoj stanici. Ali nikad nam nisu rekli da je u pritvoru. I verujte, nije isto. Zatim kažem treneru da bi se mogao povrediti ako Raša tamo ode sam. Gledajući kako su se ponašali prema nama bio sam siguran da bi Raša, ako bi bio sam, nastradao. Rekao sam da ne može tamo sam. Trener odgovara da tu nema mesta pregovorima. Prođe 15 minuta, trener razgovara s policijom, razgovara s Rašom i on kaže ok, ići će s policijom. Policajci su već rekli da će na silu ući u autobus ako fudbaler ne ode. A to bi bio masakr. Ne kažem da bi nas pobili, ali bilo bi 'masno'. Pa Raša kaže, u redu, dolazim. Ali onda policajac kaže: Ne, ne, ne. Već postoje dvojica osumnjičenih. Drugi nosi crne naušnice. Trener pita 'Ali ko je onaj s crnim naušnicama?' Policajac odgovara 'Ne znam. Onaj s crnim naušnicama - rekao je Žozue.

U zatvoru je bilo užasno.

- Pa, miris nije bio ugodan. Smrad mokraće, nisu se svi dobro oprali. Možete zamisliti. Završio sam u maloj ćeliji. A ti si me na početku pitao jesam li shvatio šta se dogodilo. Pa ne razumem! Pre nego što sam priveden, dok sam bio tamo i nakon što sam izašao, nisam imao nikakve prijave! Pa zašto su me odveli tamo? Ne razumem", istakao je Portugalac, te završio: "Dali su mi hleba, ali nisam hteo da jedem. Pola dana nisam ništa jeo. Samo sam tražio da se operem. Ruke, lice. Pa su mi rekli da imam umivaonik iznad WC-a. Dakle, vi sedite u ćeliji, a u susednim su ćelijama drugi. A ti ne znaš ko je to. Jesu li nekoga ubili ili nekoga silovali, nemate pojma ko je kraj vas. Strašno.

 

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading