SUD JE DONEO PRESUDU Bivši hrvatski fudbaler mora u zatvor

17:49 | 03-11-2023

Fudbal 0

Nije se dogovorio sa suprugom mirnim putem

Boško Balaban
EPA/ERIC LALMAND

Nekadašnji hrvatski reprezentativac Boško Balaban moraće na odsluženje zatvorske kazne, pošto je prekršio uslovnu kaznu po presudi od 2021. godine.

BURA NA OSTRVU SE NE STIŠAVA Lekari mogli da spasu život legendarnom Bobiju Čarltonu? Smatrali da nije bilo potrebe da intervenišu

On je pre dve godine završio na sudu zbog spora sa bivšom suprugom Ivom Radić u procesu koji je pokrenut oko starateljstva nad decom, a spor je dobila Iva Radić.

Balaban je bio u braku sa Ivom Radić 17 godina, ali su se rastali u lošim uslovima.

Kako prenosi portal "Slobodna Dalmacija", Iva je pravdu potražila na sudu, a 2021. je Opštinski sud u Zagrebu Balabana proglasio krivim zbog neplaćanja alimentacije.

Tada je Balaban osuđen na godinu dana zatvora, uslovno na četiri godine.

O tome je prvobitno pisao "Zagreb info" gde se vidi da je Balaban izjavio da je penzioner sa povremenim primanjima, iako je u njegovom posedu nekoliko vrednih nekretnina u Rijeci, Istri i Zagrebu.

Balaban je zbog neplaćanja alimentacije sina uskratio za 104.781.,00 kuna, mlađu kćerku za 102.558,60 kuna i stariju za 91.250,60 kuna, sve skupa oko 300.000 kuna (oko 40.000 evra).

Sud je naredio da bivši fudbaler za dve godine isplati ceo dug, a ako to ne uradi sud može da povuče odluku o uslovnoj kazni.

Prema saznanjima "Slobodne Dalmacije", na zagrebačkom Opštinskom sudu je u julu donesena pravnosnažna presuda prema kojem je bivšem fudbaleru određena kazna od godinu dana zbog neplaćanja alimentacije.

Prema presudi, Balaban će u zatvor u januaru 2024. godine jer nije podmirio dug za izdržavanje dece koji iznosi oko 80.000 evra.

Kako se navodi, Iva je više puta bivšem suprugu nudila rešenje mirnim putem, ali je ipak stvar završila na sudu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading