JUBILEJ MENIGA Holanđanin odigrao sto utakmica u dresu Partizana

13:00 | 09-11-2023

Fudbal 0

Holanđanin u Humskoj boravi već dve sezone, ima solidnu statistiku, ali nedostaje ono krucijalno - utisak i suština takmičenja

Kvinsi Menig
Foto: EPA/ANDREJ CUKIC

Jubilej koji slavi Kvinsi Menig - 100 utakmica u dresu Partizana (istina premašen za dva meča, jer je odigrao 102 utakmice zaključno sa Novim Pazarom), verovatno neće previše dotaći krilnog napadača, jer mu u tekućoj, poslednjoj godini, ugovora ne cvetaju ruže u Humskoj. Status mu je još od letos problematičan, često nije na istoj talasnoj dužini sa stručnim štabom, a ni on sam ne čini ništa specijalno da promeni sitiaciju, ne pokušava da promeni navike (pre svega, defanzivne) i time sebi omogući makar bolju promociju za neku sledeću sredinu. 

U dresu Partizana, postigao je 23 gola i upisao 26 asistencija, što naoko i nije tako loše u dve i nešto godine bitisanja u klubu, ali, i pored dugog "kopanja po ganglijama", prosečan navijač sigurno ne može da se seti velikog i važnog meča koji je Holanđanin rešio. Mada, jeste i to protiv Sparte iz Praga, u drugoj fazi Lige konferencije... Što bi naš narod rekao: "pune oči, prazno srce". 

No, brojka od sto mečeva je svakako za poštovanje, pa kakav god utisak bio, te Menig ima reč: 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

- Nisam pratio statistiku, ali je lepo odigrati toliko utakmica i naći se u Partizanovom „Klubu 100“. Rekli su mi da su se ranijih godina upisali i mnogi igrači koji sada nisu u timu, a koji su mnogo uradili za klub. Lep je osećaj, moram priznati - kaže Kvinsi Menig za klupski sajt Partizana. 

Menig je leta 2021. godine plaćen 700.000 evra i trebalo je u određenoj meri da odmeni Sejdubu Sumu, koji je tada napustio klub. Međutim, za razliku od Gvinejca, nikada nije postao miljenik navijača, iako je imao periode kontinuiteta, posebno u prvoj sezoni, a tvrdi da se dobro uklopio međucrno-belima. 

- Ono što je isto je što su se svi, od prvog trenutka, trudili da se osećam kao kod kuće i to je bilo i ostalo tako. Bilo je naravno i uspona i padova, ali smo uvek bili zajedno. Beograd je lep grad. Ja volim Holandiju i to je moj dom, ali u Beogradu su me svi prihvatili. 

PARTIZAN ODUŠEVIO NAVIJAČE Crno-beli puštaju u prodaju istorijski album sa sličicama koji se zove "27 titula Partizana"

Što se mečeva tiče, po zlu pamti one koje pamte i navijači Partizana, sa Fejenordom i Nordsjelandom letos, a čpomenuti sa Česima mu je, naravno, među dražima. 

- Za mene, lično, najteže su protiv Fejenorda i Nordsjelanda. A one koje pamtim kao najlepše su protiv Sparte iz Praga i Sabaha, kada smo se vratili u igru posle 2:0 - neverovatne utakmice!

Kako nije do sada osvojio trofej sa Partizanom, pruža mu se prilika da u završnoj sezoni to ipak učini, jer tim za sada melje u domaćem prvenstvu, prvi je na tabeli, ali još mnogo posla je do konačnog cilja.

- Mi smo sada na prvom mestu i tim putem treba da idemo - fokusirano, spremno i bez euforije! Na kraju ćemo videti rezultat ove sezone. Idemo utakmicu po utakmicu!

Iako su lišeni pomoći i podrške na domačem terenu, fudbaleri Partizana vetar u leđa od navijača imaju u gostima.

- Apsolutno! I ta podrška treba da je veća svakog dana, jer treba održati kontinuitet. Mislim da su oni toga svesni i ne sumnjam da će nas podržati. Voleo bih da su svakim danom, u sve većem broju na stadionu - rekao je Kvinsi Menig. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading