SADA JE I ZVANIČNO Ljubinko Drulović je novi selektor Srbije

21:21 | 09-11-2023

Fudbal 0

U Sportskom centru FSS je održana sednica Izvršnog odbora na kojoj je verifikovana odluka o imenovanju Ljubinka Drulovića za selektora mlade reprezentacije.

Drulović
FSS

FSS je pre 10 dana sa mesta selektora mlade reprezentacije Srbije smenio Dušana Đorđevića i na njegovo mesto postavio Ljubinka Drulovića.

Ljubinko Drulović je ostvario veliki rezultat sa omladinskom selekcijom Srbije, osvojio je Evropu 2013. godine i zato mišljenje da je u ovom trenutku pravi čovek na pravom mestu.

"Za mene novi izazov, zadovoljan sam i srećan što ću da radim i sa ovom generacijom momaka. Nadam se da ćemo imati dobru saradnju i da ćemo zajedno ostvariti i dobre rezultate u interesu srpskog fudbala i reprezentacije“, ističe novi selektor U21 Ljubinko Drulović.

I pored poraza na Ostrvu, ima vremena za popravni, osvojeno je šest bodova iz tri meča, sledi revanš sa Englezima?

"Važne su pobede protiv Severne Irske, pre toga i protiv Azerbejdžana. Prva sledeća je uvek najvažnija, fokus će biti sada samo na taj meč sa Engleskom, a posle i duel sa Luksemburgom u Staroj Pazovi. Grupa je teška i zahtevna, ali učinićemo sve da se plasiramo na Prvenstvo Evrope. Englezi su prvaci Evrope u ovom uzrastu, tu je i Ukrajina koja ima odličnu reprezentaciju, ali imamo i mi svoje želje i ambicije. Veliki sam optimista i nadam se da ćemo ostvariti ono što svi želimo".

Drulović FSS
 

 

Kao član stručnog štaba A selekcije, novi selektor mlade selekcije imao je prilike da upozna Mitrovića, Lučića, Mihajla Ilića…

"Oni su okosnica mlade reprezentacije, bili su na spisku A tima, a ovo je njihova velika šansa da ukoliko dobro igraju za mladu da se izbore za status u A timu, možda i sastav koji će ići na Prvenstvo Evrope u Nemačku. Selektor Stojković je ‘otvoren‘ po pitanju tog mladog kadra, ali pre svega momci moraju da zasluže poziv za A tim, dobrim igrama u mladoj selekciji", dodao je Drulović.

Direktor sportskog sektora FSS Miroslav Tanjga je obrazložio imenovanje Drulovića.

"Da, želimo nove pobede, želimo da u mlađim kategorijama gajimo, baš kao seniorska selekcija, pobednički mentalitet. Zbog svega toga smo se odlučili, a posle one ružne epizode i katastrofe u Engleskoj, da napravimo promenu i angažujemo novog selektora. Nadamo se da ćemo sa Drulovićevim iskustvom, radom koji je imao sa mlađim selekcijama, dobiti ono što tražimo, a to su pobede. I igrače koji će posle igara u mladoj selekciji sebe preporučiti za dres najbolje reprezentacije", rekao je Tanjga.

U saopštenju FSS se navodi da su izabrani članovi Stalnih komisija FSS: Stručni odbor, Takmičarska komisija, Komisija za ženski fudbal, Komisija za futsal i fudbal na pesku, Komisija za finansije, Komisija za stadione, bezbednost i sigurnost, Komisija za status i registraciju igrača.

Za predsednika Medicinske komisije FSS izabran je direktor Instituta za kardiovaskularne bolesti "Dedinje" prof. dr Milovan Bojić.

"Članovi IO FSS prihvatili su izveštaj povodom organizacije sednice UEFA Het-trik komiteta koji se održao u SC FSS u Staroj Pazovi, istovremeno konstatovali pohvale od strane UEFA za sjajnu organizaciju čitavog događaja. Doneta je odluka o donošenju Pravilnika koji uređuje licenciranje fudbalskih klubova. Usvojen je Finansijski izveštaj FSS za period od prvog januara do 30. septembra ove godine", navodi se u saopštenju FSS.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading