PREDSTAVLJAMO NOVE STADIONE SRBIJE - ZAJEČAR Kraljevica čeka „orlove“

19:40 | 28-11-2023

Fudbal 0

Dok se Timok ne izbori za viši rang takmičenja, ovde bismo mogli da gledamo i neki meč reprezentacije

Stadion Kraljevica Zaječar
Promo

 

Zaječar preko noći postaje važna tačka na mapi fudbalske Srbije, zahvaljujući izgradnji modernog gradskog stadiona.

Stadion Kraljevica Zaječar Tanjug/Ministarstvo Za Javna Ulaganja
 

„Kraljevica“ se nalazi u okviru Sportsko-rekreativnog kompleksa i jedan je od tri, uz Leskovac i Loznicu, koji su izgrađeni u skladu sa najvišim UEFA standardima. Kapacitet stadiona iznosi 8.168 mesta, a ceo projekat koštao je 3,3 milijarde dinara.

Aleksandar Vučić i Aleksander Čeferin Tanjug/Vladimir Šporčić
 

U „Čair“ se ulaže 80 miliona evra

Sve što je prosperitetno, moderno i lepo u Srbiji opozicioni mediji po pravilu gledaju da ospore i pronađu neku manu. Tako je prilikom otvaranja novog stadiona u Loznici jedno od takvih pitanja bilo postavljeno predsedniku Aleksandru Vučiću - zašto se kasnilo s otvaranjem „Lagatora“?

Vučić je izjavio da kašnjenje od dva, tri ili četiri meseca nije prevelik problem, kada se uzme u obzir da su, kako kaže, neki drugi kasnili i po 40 godina sa izgradnjom stadiona.
Inače, Vučić je najavio i ulaganje u druge stadione u Srbiji, poput onih u Nišu i Kragujevcu. Kako je rekao, u novi „Čair“ trebalo bi da bude uloženo oko 80 miliona evra.

Predsednik države Aleksandar Vučić obišao je novoizgrađeni stadion 19. novembra u prisustvu čelnika UEFA koji su pozitivno ocenili ovaj sportski objekat.

Dragan Džajić Tanjug/Nemanja Jovanović
 

Dragan Džajić, prvi čovek FSS, rekao je da će na ovom mestu uskoro igrati i reprezentacija Srbije.

- Imam veliko zadovoljstvo i čast da prisustvujem otvaranju ovog velelepnog stadiona. Želim da pozdravim predsednika Srbije Aleksandra Vučića, prvog čoveka Evropske fudbalske unije Aleksandra Čeferina i predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, kao i sve ostale drage goste. Drago mi je što ste se okupili ovde u ovako velikom broju. Greh bi bio da na ovako velelepnom stadionu ne igraju najveći klubovi sa prostora bivše Jugoslavije - rekao je tom prilikom Džajić.

Stadion Kraljevica Zaječar Tanjug/Ministarstvo Za Javna Ulaganja
 

On je izrazio nadu da će zaječarski klub Timok 1919 napredovati iz ranga u rang da bi mogao ovde da ugosti najbolje klubove iz Srbije i regiona.

- Što se tiče državnog tima, obećavam da će reprezentacija uskoro igrati na ovom stadionu - rekao je Džajić na otvaranju.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading