SAUDIJCI SPREMAJU NOVI UDAR Transfer tržište doživeće još jedan potres

06:30 | 26-12-2023

Fudbal 0

Saudijska Pro liga je preko leta postala bogatija za brojne svetske zvezde, ali izgleda da u toj zemlji nemaju namjeru da stanu. Naprotiv... Prema pisanju britanskog „Telegrafa“, rukovodstvo saudijske profesionalne lige planira da poveća limit za inostrane igrače na 10!!!

SAUDIJCI SPREMAJU NOVI UDAR Transfer tržište doživeće još jedan potres
EPA

Smatraju da će povećanje limita za strane fudbalere poboljšati imidž takmičenju i dati saudijskom prvenstvu veću snagu na globalnom tržištu. Trenutno klubovi iz Saudijske Arabije mogu da imaju po osam fudbalera iz inostranstva.

U januaru 2023. portugalski reprezentativac Kristijano Ronaldo prešao je u Al Nasr i otvorio vrata dolasku brojnih svetskih zvezda u arapsku zemlju. Već u letnjem prijaznom roku tamošnji klubovi su na angažovanje novih igrača potrošili ukupno milijardu evra!

Vučević se povukao

Hrvat Goran Vučević (52) od 1. januara neće biti sportski direktor Al Nasra. Ne planira da produži ugovor koj iej poče o2021. pre ekspanzije saudijske lige. Vrednost tima Al Nasra tada je bila 60 miliona evra, a danasje gotovo trostruko veća, 164,75 miliona evra.

Među igračima koji su došli u Saudijsku Arabiju su Marez, Benzema, Mitrović, Sergej Milinković Savić, Malkolm, Nejmar, Mendi, Fabinjo, Mane, Laport, Brozović, Teljes, Fereira Karasko, Kulibali, Ruben Neveš, Henderson, Vajnaldum... ali i brojni,skupo plaćeni, treneri.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading