CILJ OPRAVDAVA SREDSTVA Piksi: Da li mislite da smo to zaslužili? Nismo, ali...

09:42 | 31-12-2023

Fudbal 0

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi sumirao je godinu na izmaku.

Piksi
AP Photo/Darko Vojinovic

- Nije bilo lako u svakom slučaju. Ono što je najvažnije, kada se godina završava i kada sumiramo rezultate... A glavna tema kod nas u fudbalu su bile kvalifikacije za Evropsko, koje bar ja nisam želeo da propustim. Prioritet svih prioriteta je bio plasman posle više od dve decenije. Nije bilo lako, ali kada sumiramo sve jesmo izuzetno ponosni da smo vratili na fudbalsku mapu naš reprezentativni fudbal - rekao je Piksi na startu razgovora za TV Prva.

Nastavio je u istom ritmu.

- Kuriozitet je da sam bio igrač i kapiten reprezentacije te 2000. godine. Da mi je tada neko rekao da nas neće biti toliko dugo, ja mu ne bih verovao. Uspeh ne prepisujem sebi, ja sam deo mozaika. Pre svega mislim na igrače, aktere svega toga, koji su nam doneli tu radost.

Grupa na EP će biti teška – Engleska, Danska i Slovenija.

- Svi su napredovali, svi igraju fudbal. Moramo da očekujem i daćemo sve od sebe. Imamo još šest i po meseci da se pripremimo i analiziramo sve. Važno je, da kada odemo tamo, budemo potpuno spremni i da nas izbegnu povrede. Katar je bio primer toga. Mi smo tamo otišli nespremni, fizički nismo bili spremni za tako veliki turnir.

Prema njegovom mišljenju, cilj opravdava sredstva.

- Ja sam neko ko je realan i trudim se da takav budem. Imate jedan apsurd da smo izgubili od Mađara. Da li stvarno mislite da nismo zaslužili? Pa nismo, ali stoji nula bodova. Na kraju je taj semafor merilo. Kvalifikacije smo odigrali onoliko dobro koliko nam je trebalo da bismo se plasirali. Da li ste bili prvi ili drugi to je nebitno - zaključio je Piksi.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading