DETALJNO PLANIRALI PLJAČKU, SRBIN IH SAVLADAO I POBEGAO Napadači na Dušana Tadića osuđeni na zatvorsku kaznu

15:22 | 03-01-2024

Fudbal 0

Dvojica razbojnika koja su u februaru prošle godine pokušala da opljačkaju srpskog fudbalera Dušana Tadića u Amsterdamu, osuđena su na zatvorske kazne.

Srbija - Crna Gora
AP Photo/Darko Vojinovic

Muškarac koji je fizički napao Tadića Muhamed F. dobio je godinu dana zatvora, dok je njegov saučesnik, i brat, Muhamed El K. dobio upola blažu kaznu.

Napad se dogodio u trenutku kada je Tadić parkirao kola.

Tada su mu dvojica napadača prišla sa kacigama na glavi, pošto su ga prethodno pratila na motoru.

Tadić je uspeo da umakne za trenutak ali ga je jedan od napadača stigao i uhvatio za vrat. Posle kraće borbe, srpski fudbaler se otrgao i potražio spas u obližnjem hotelu. Prošao je samo sa lakšim povredama.

Amsterdamska policija je brzo rasvetlila slučaj i identifikovala razbojnike, 20-godišnjeg Muhameda F. i 27-godišnjeg Muhameda El K, koje su razotkrili pomoću bezbednosnih kamera.

Obojica su uhapšena i protiv njih je tada podneta krivična prijava za pokušaj pljačke. Sud im je u sredu izrekao zatvorske kazne za to delo.

Tokom sudskog procesa otkriveno je i da su napadači postavili GPS uređaj na Tadićeva kola što ukazuje da su detaljno planirali da ga opljačkaju.

Sudski proces je u jednom momentu bio prolongiran jer je jedan od napadača, Muhamed F, tvrdio da on nije osoba sakacigom koja je snimljena u trenutku napada i da DNK otisci na mestu napada ne pripadaju njemu nego njegovom bratu blizancu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading