"OSTALO MI JE GODINU DANA ŽIVOTA" Legendarni trener saopštio užasne vesti i rastužio fudbalski svet

12:40 | 11-01-2024

Fudbal 0

On je naveo da ima rak pankreasa, koji nije moguće operisati.

Sven Goren Erikson
EPA

 

Švedski fudbalski trener Sven-Goran Erikson saopštio je danas da boluje od raka i da mu je u najboljem slučaju ostalo još godinu dana života, prenosi AP.

- Svi pretpostavljaju da imam bolest koja nije dobra, svi nagađaju da je to rak i jeste - rekao je Erikson za švedski radio P1. Švedski trener je otkrio da ima rak nakon što je iznenada kolabirao.

- Moram da se borim što je duže moguće. U najboljem slučaju imam možda godinu dana, u najgorem možda malo manje - dodao je Erikson.

On se u februaru prošle godine povukao sa mesta sportskog direktora Karlstada zbog zdravstvenih problema.

Sven Goren Erikson EPA
 

- Mogao bih da razmišljam o tome sve vreme, da sedim kod kuće i da budem mrzovoljan, da mislim kako nemam sreće i tako dalje. To je najlakše uraditi. Ne, gledajte na stvari pozitivno i ne valjajte se u nesreći - rekao je švedski trener.

On je naveo da ima rak pankreasa, koji nije moguće operisati.

- Nemam velike bolove. Ali mi je dijagnostikovana bolest koju možete da usporite, ali ne možete da je operišete - istakao je Erikson.

Erikson (75) je u karijeri trenirao Degerfors, Geteborg, Benfiku, Romu, Fiorentinu, Sampdoriju, Lacio, Mančester siti, Lester, Guangžu, Šangaj, Šenžen, kao i reprezentacije Engleske, Meksika, Obale Slonovače i Filipina.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading