U DORTMUNDU SE ŽALE NA SISTEM LIGE ŠAMPIONA U sve upletena i Crvena zvezda

15:02 | 13-01-2024

Fudbal 0

Izvršni direktor Borusije Dortmund se žalio na sistem Lige šampiona gde je pomenuo i Crvenu zvezdu.

Hans Joakim Vacke
EPA-EFE/Friedemann Vogel

Od naredne sezone se menja format Lige šampiona. Morala je UEFA da izađe u susret bogatijim klubovima kako bi početna faza dobila na dodatnoj zanimljivosti.

Takvu odluku pozdravlja i izvršni direktor Borusije Dortmund Hans Joakim Vacke koji je upravo kao primer slabijih utakmica naveo i grupu Crvene zvezde u Ligi šampiona od ove sezone.

- Uzmite grupu u kojoj su bili Mančester siti, Lajpcig, Jang Bojs i Crvena zvezda. Niste morali da igrate nijednu utakmicu da biste znali plasman. Sledeće godine biće drugačije. Ne vidim mnogo protesta protiv toga van Nemačke. Mnogi navijači kažu da im se to ne sviđa, ali ako razgovarate sa nekima od njih 10 minuta, oni zapravo ni ne znaju o čemu se radi. Novi model mi je zanimljiv. Ne možemo uvek sve da odbacimo samo zato što je novo - rekao je Vacke.

Da podsetimo da od naredne sezone nema više grupne faze u elitnom evropskom takmičenju već će svi klubovi biti pozicionirani na jedinstvenoj tabeli.

Takođe, širi se broj klubova sa 32 na 36. Uvodi se i svojevrstan plej-in koji će igrati ekipe od 9. do 24. mesta, dok će osam najboljih direktno izboriti plasman u osminu finala.

Mnogo promena i videćemo kako će u praksi izgledati rebrendirana Liga šampiona. Nadamo se i sa srpskim klubovima u njoj.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

Komentari(0)

Loading