PARTIZAN ZAVRŠIO UČEŠĆE U EVROPI Crno-beli nemoćni u Humskoj - Portugalci idu dalje

16:56 | 07-02-2024

Fudbal 0

Crno-beli nisu uspeli da dođu do istorijskog trijumfa.

FK Partizan - FK Braga U19
Alo/ Marko Metlaš

Bilo je jasno da će mladi fudbaleri Partizana imati prilično težak test, a tako je i bilo, pošto je Braga uspela da u meču koji je bio znatno neizvesniji nego što rezultat pokazuje, odnese trijumf rezultatom 0:2.

Strelci za goste iz Portugala bili su Fernandeš u 64, odnosno Duarte u prvom minusu sudijske nadoknade, čime su gosti uspeli da dođu do plasmana u osminu finala Lige šampiona.

Partizan je imao svoje šanse, daleko od toga da nije, ali su crno-beli "klinci" u nekoliko navrata propuštali izgledne situacije da barem neka lopta završi iza leđa Karvalja.

Partizan - Braga 0:2 (Fernandeš 64', Duarte 90+1')

Sudija: Lotar D'hond (Belgija)

Partizan: Radulaški, Ćelić, Roganović, Simić, Jovanović, Dragojević, Janković, Ninić, Ugrešić, Mirčetić i Stjepanović.

Braga: Karvaljo, Kosta, Matoš, Noro, Čisumba, Barbosa, Kelvin, D. Rodriges, G. Rodriges, Gosalves i Fernandes.

A kada igrate protiv ekipe kao što je Braga, onda se takve stvari prilično retko praštaju. Nakon prilično tvrdog prvog poluvremena, gde su gosti uglavnom kontrolisali posed, ali bez konkretnijih prilika, rezultat je bio nerešen, pošto u Humskoj nismo videli nijedan pogodak tokom uvodnih 45 minuta.

Ipak, već nakon tri minuta igre u drugom poluvremenu Partizan je vrlo lako mogao da dođe do vođstva. Fenomenalno je prošao sa leve strane Mirčetić i uposlio usamljenog Jovanovića u petercu, ali je crno-bela "devetka" traljavo reagovala.

FK Partizan - FK Braga U19 Alo/ Marko Metlaš
 

Samo dva minuta kasnije se u Humskoj desila uznemirujuća situacija.Nakon što ga je pogodila lopta u glavu, ofanzivac Brage Gonsalveš ostao na travi, a igrači Partizana su odmah prišli kako bi mu izvukli jezik. Lekarska ekipa je brzo intervenisala, a Gonsalveš se nakon pada u nesvest brzo pridigao.

Tu je Partizanov nalet splasnuo, a u 64. minutu Braga je povela sa 1:0. Prilično jeftino je primio gol Partizan, poišto je nakon kiksa Radulaškog još gore kiksnuo Ćelić, nakon čega je Fernandeš plasirao loptu u nebranjenu mrežu.

Inicijativa crno-belih trajala je do kraja meča, ali je sve bilo uzalud, pogotovo nakon što je Duarte nakon fenomenalno odigrane kontre Brage uspeo da duplira prednost gostiju iz Portugala i tako ih odvede u nastavak takmičenja među evropskom elitom.

FK Partizan - FK Braga U19 Alo/ Marko Metlaš
 

Tok meča

90. minut - Deluje da je sve gotovo, Braga vodi 2:0! Partizan je krenuo u potpunu opsadu gola gostiju, što je otvorilo priliku za kontru, što su Portugalci iskoristili i preko Duarte duplirali prednost.

73. minut - OFANZIVA PARTIZANA! Opsada gola Brage u ovim trenucima, a sada je lopta ka Jankoviću bila zamalo previsoka, te rezultat ostaje 0:1.

71. minut - ŠTETA! Fenomenalna kombinacija dvojice prvotimaca, Mateje Stjepanovića i Bogdana Mirčetića, ali je ofanzivac Partizana traljavo šutirao glavom i tako propustio priliku da izjednači rezultat.

68. minut - Dva udarca na gol smo videli nakon pogotka Brage, po jedan Portugalaca i Partizana. Šutirao je sa velike distance Ugrešić, ali je Karvaljo uspeo da ukroti taj udarac.

64. minut - GOL, BRAGA VODI 1:0! Prilično jeftino je primio gol Partizan, poišto je nakon kiksa Radulaškog još gore kiksnuo Ćelić, nakon čega je Fernandeš plasirao loptu u nebranjenu mrežu.

60. minut - Splasnula je malo inicijativa Partizana, koji je na početku drugog poluvremena krenuo jako agresivno. Ponovo se igra na sredini terena uz blagu prednost Brage u posedu.

50. minut - UZNEMIRUJUĆA SITUACIJA NA STADIONU PARTIZANA. Nakon što ga je pogodila lopta u glavu, ofanzivac Brage Gonsalveš ostao na travi, a igrači Partizana su odmah prišli kako bi mu izvukli jezik. Lekarska ekipa je brzo intervenisala, a Gonsalveš se nakon pada u nesvest brzo pridigao.

48.minut - KAKVA ŠTETA, PARTIZAN JE MOGAO DO VOĐSTVA! Fenomenalno je prošao sa leve strane Mirčetić i uposlio usamljenog Jovanovića u petercu, ali je crno-bela "devetka" traljavo reagovala, te rezultat ostaje 0:0. Mnogo su sreće imali Portugalci. FK Partizan - FK Braga U19 Alo/ Marko Metlaš

 

Kraj prvog poluvremena!

44. minut - Ponovo je opasno bilo pred golom Partizana. Pokušao je Kelvin, ali je i njegov udarac prošao pored gola.

40. minut - Mogao je Partizan do vođstva! Pokušao je Stjepanović da iznenadi golmana Karvalja, ali je čuvar mreže Brage bio na visini zadatka.

28. minut - Malo i sreće za fudbalere Partizana! Gosavles je probao sa ivice kaznenog prostora nakon dobre akcije gostiju, ali je lopta prošla tik pored leve stative golmana Radulaškog.

26. minut - Zaigrao je znatno agresivnije Partizan u proteklih nekoliko minuta. Visoki presing igraju fudbaleri crno-belih na polovini gostiju, koji ne uspevaju da se najbolje snađu u toj situaciji.

15. minut - Bez konkretnijih dešavanja u proteklih deset minuta fudbala. Igra se uglavnom na sredini terena, a lopta je tokom većeg dela u posedu gostujućih fudbalera.

4. minut - Odlično je Partizan iskoristio višak prostora po levom boku. Mirčević je možda malo i požurio sa pasom ka Jovanoviću koji je bio u izglednoj poziciji i dobra šansa je propala.

1. minut - Krenula je utakmica, a da podsetimo da se igra samo jedan meč, odnosno danas se rešava pitanje ko će u narednu fazu takmičenja. 

14.40 - Trener Partizana Nenad Stojaković je svestan da će pred njegovom ekipom biti težak zadatak danas.

- Ekipa Brage tokom ove sezone nije izlazila uopšte iz takmičarskog ritma, zato što se sezona kod njih ne prekida. Ono što je drugačije u odnosu na nas je to što imaju dva takmičenja, pa kombinuju tim. Imaju sastav od preko 40 igrača. Voleo bih da dođe što više navijača, ljudi koji vole Partizan, da nas podrže i da nam pomognu da prođemo dalje. 

14.20 - Crno-beli se uzdaju u veliku pomoć navijača na današnjem susretu zbog čega je ulaz na stadion - besplatan.

14.00 - Poštovani čitaoci, dobro došli u naš prenos uživo meča Partizana i Brage. Ostanite uz sport.alo i pratite zajedno sa nama sva dešavanja sa stadiona u Humskoj.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

Komentari(0)

Loading